112

Besmette patiënt met coronavirus en haar gezin in thuisisolatie

Foto: © Pixabay.

Een patiënt uit de gemeente Venlo is met het gezin in thuisisolatie. Zij gaan niet naar school en werk. De patiënt heeft het virus opgelopen in Noord-Italië. De kinderen van deze patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege en het Blariacumcollege.

De leerling van het Blariacumcollege had geen klachten toen hij op school was. Daarom is er geen risico van overdracht of verspreiding van het virus naar medeleerlingen of medewerkers van de school. Deze leerling blijft voorlopig thuis om ervoor te zorgen dat bij klachten, hij niet alsnog mensen ziek kan maken.

Twee andere kinderen van de patiënt zijn leerlingen van het Valuascollege. Deze leerlingen hadden de laatste dagen lichte klachten en daarom kan het zijn dat zij het virus hebben overgedragen naar medeleerlingen of medewerkers van de school.

Advies voor leerlingen Valuascollege
Kans op besmetting bestaat als iemand minimaal 2 uur aaneengesloten in dezelfde ruimte heeft verbleven of intensief contact heeft gehad met betreffende leerling (denk aan lichamelijk contact). Als iemand voldoet aan deze omschrijving én klachten van koorts en/of hoesten krijgt, moet hij thuis blijven. Als de temperatuur 38 of hoger is en er is sprake van hoesten of andere luchtwegklachten neem dan telefonisch contact op met je huisarts. De medewerkers, leerlingen en hun ouders worden door de school geïnformeerd.

Lees ook: Medewerker VieCuri positief getest op coronavirus

Reacties