Twee medewerkers VieCuri positief getest op coronavirus

Foto: https://www.flickr.com/

Gisteren is bekend geworden dat er een tweede medewerker van VieCuri positief is getest op het coronavirus het betreft een inwoner van de gemeente Peel en Maas welke naast zijn werkzaamheden in het ziekenhuis tevens docent is op Gilde Zorgcollege te Venray. Het ziekenhuis heeft de GGD op de hoogte gesteld. Er is een contactonderzoek gestart onder patiënten en medewerkers. Daar waar nodig neemt het ziekenhuis maatregelen zoals patiënten in isolatie verplegen.

Eerder was al bekend geworden dat op zondag 8 maart een medewerker van VieCuri positief is getest op het coronavirus. Betreffende medewerker kreeg thuis klachten en heeft zich per direct ziek gemeld. De Venlose en haar gezin verblijven in thuisisolatie. De medewerker heeft goed en zorgvuldig gehandeld. Volgens de RIVM-richtlijn hebben patiënten en medewerkers daardoor geen besmettingsrisico gelopen aldus VieCuri.

VieCuri houdt de situatie nauwlettend in de gaten en volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Wat kunt u zelf doen?
U kunt zelf een aantal zaken doen om mogelijke verspreiding van virussen tegen te gaan:

  • Was uw handen regelmatig. Zeker voordat u een patiënt bezoekt (aan elk bed hangt een pompje met desinfectie-gel).
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, nooit in uw hand.
  • Hoest of nies met afgewend gezicht (nooit naar mensen toe)
  • Gebruik papieren zakdoekjes eenmalig en gooi deze weg na gebruik.
  • Bent u verkouden of grieperig: ga niet op bezoek bij patiënten. Zie ook: https://www.viecuri.nl/op-bezoek/hygiene-voor-bezoekers/

Reacties