Verjaardagskast op Mikado; Een cadeautje leerlingen op hun verjaardag

Foto: Maryam, kartrekker en moeder van Artin en Arnica bij de verjaardagskast.

Vandaag is de verjaardagskast op basisschool Mikado officieel geopend. De verjaardagskast staat in de gang bij de kleuters op van de school. De kast is door stichting KanDoen gemaakt met subsidie van Goed Samen Leven en Stichting Bindkracht.

De opzet is om bij de verjaardagen van leerlingen van de school de leerlingen uit te nodigen een“cadeautje” / speelgoed uit de kast te kiezen. De leerlingen die in de betreffende week jarig zijn mogen op maandagochtend een cadeautje uitkiezen. Kinderen die in een vakantie jarig zijn, worden van tevoren uitgenodigd.

Maryam, kartrekker en moeder van Artin en Arnica heeft de kast beschilderd.  Zij wil dit idee graag samen met andere ouders verder gaan opzetten, uitbouwen en neerzetten.

In samenwerking met stichting 1 Klein Gebaar, Stichting Bindkracht en firma COVA – personeelsdiensten wordt de kast gevuld met speelgoed. De initiatiefnemers hopen via fondsen aan meer speelgoed voor in de kast te komen.

De Blerickse wijk Vastenavondkamp kent veel armoede en kwam vaak negatief in het nieuws. De wijk kent echter ook veel positieve en mooie initiatieven zoals Verjaardagskast.

Vanmorgen was het dan zo ver. De opening van de allereerste verjaardagskast bij Basisschool Mikado. De kast werd feestelijk geopend door mama maryam en de kinderen die deze week jarig zijn. Natuurlijk mochten de kinderen meteen een leuk cadeau uitzoeken voor hun verjaardag. Dit project werd zo 'n 2 jaar geleden bedacht door de dames van Bindkracht en door ontwikkeld met verschillende sponsors en samenwerkingspartners waaronder Stichting 1 Klein Gebaar om te zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien niet vergeten worden op hun verjaardag. De kast zelf werd met veel liefde gemaakt door de lieve dames en heren van Kandoen en daarna prachtig beschilderd door projectleidster Maryam. We weten zeker dat dit project de komende jaren nog heel veel vreugde zal brengen. Samen sterk door verbinding, zo doen we dat. ❤️

Geplaatst door Stichting 1 klein gebaar op Dinsdag 21 januari 2020

Reacties