Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo en Stichting Leergeld Venlo bundelen krachten

Foto: Sam.

Venlo is een van de 30 Nederlandse steden met het grootste aantal kinderen dat opgroeit in armoede. De gemeente Venlo ondersteunt stichting Leergeld Venlo en het Jeugdfonds Sport en Cultuur in het bestrijden van deze armoede.

Onlangs hebben Luuk Bruning, voorzitter stichting Leergeld Venlo en Peter Freij, voorzitter stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur Venlo, hun handtekening gezet onder de oprichtingsakte van Stichting Sam&Venlo.

Stichting Leergeld Venlo is opgericht in 2013 en ondersteunt jaarlijks zo’n 500 Venlose kinderen bij het aanschaffen van een fiets of computer en het deelnemen aan zwemles. Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo is sinds 2007 actief en zorgt ervoor dat jaarlijks zo’n 1.000 Venlose kinderen kunnen deelnemen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Sam&Venlo is de naam van de koepel waaronder het Jeugdfonds Sport en Cultuur Venlo en stichting Leergeld Venlo vanaf januari 2020 samenwerken. Venlo is de eerste gemeente in Nederland waar een dergelijke samenwerking gestalte krijgt. Samenwerking tussen beide organisaties ligt voor de hand, gezien de grote overeenkomsten in doelstellingen en doelgroepen. Door het inrichten van één adres voor het indienen en afhandelen van aanvragen wordt de toegang vergemakkelijkt en het proces versneld.

Ouders en begeleiders van kinderen tot en met 18 jaar die opgroeien in armoede, kunnen een aanvraag indienen, voor Leergeld geldt een ondergrens van 4 jaar. Hieronder vallen bijvoorbeeld kinderen van ouders met een (bijstands)uitkering, van werkende ouders met een laag inkomen, van ZZP-ers met weinig werk en kinderen van ouders met schulden. Sam&Venlo is er ook voor intermediairs zoals leerkrachten, schuldhulpverleners, wijkteams, jeugdzorginstellingen, huisartsen enz. Ook zij kunnen er via het aanvraagsysteem www.samenvoorallekinderen.nl voor zorgen dat alle Venlose kinderen mee kunnen doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen