Bigbelly afvalbakken in de binnenstad

Foto: Venlo Online.

Een stad waar geleefd wordt, raakt vervuild. Daarom is gezamenlijk werken aan een schone stad belangrijk. In het centrum van Venlo heeft de gemeente Venlo woensdagavond tien innovatieve afvalbakken geplaatst.

Deze afvalbakken zijn geplaatst op plekken waar de meeste overlast van overvolle afvalbakken is. Dit is met name in de buurt van snackpunten.

Bigbelly
De afvalbakken van Bigbelly zijn voorzien van een pers. Deze pers werkt op zonnecellen die geplaatst zijn op de bovenkant van de afvalbak. Deze zonnecellen wekken de energie op die nodig is om een pers in de afvalbak te bedienen. Door het samenpersen van afval wordt de capaciteit van de bak 5 tot 6 keer groter. Door deze nieuwe afvalbakken gaat de stad na een drukke zon- of Duitse dag schoon de avond in.

“We zijn constant op zoek naar manieren om de openbare ruimte in onze binnenstad aantrekkelijker te maken,” stelt wethouder Sjors Peeters (Openbare Werken). “Naast de lopende proef met de ouderwetse vuilniskar (het ‘paeper- en zaltstel’) introduceren we nu als eerste gemeente in Limburg deze Bigbelly. Met deze innovatieve, duurzame afvaloplossing maken we onze binnenstad weer een stuk bezoekersvriendelijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen