Eerste drakenbootrace tijdens SPIJS! Foodfestival 2020

Foto: SPIJS! Drakenbootrace.

De eerste Venlose drakenbootrace vindt plaats op zondag 7 juni 2020 tijdens SPIJS! Foodfestival in de Venlose Passantenhaven. De opbrengst van de race gaat naar een goed doel, welke het winnende team zelf uitkiest.

SPIJS! Foodfestival haalt met de Drakenbootrace een eeuwenoude Chinese traditie naar Venlo. De deelnemende teams roeien onder tromgeroffel in Chinese peddelboten voor de glorieuze eer in het bruisende Maaswater. Elk team bestaat uit één trommelaar die voorop het tempo aangeeft en acht roeiers. De stuurman wordt aangeleverd door de organisatie. De minimale leeftijd voor deelnemers van de race is zestien jaar.

Er roeien telkens twee teams tegen elkaar in het water. Ieder team komt aan de start tijdens voorronden, gevolgd door de halve finales en uiteindelijk de finale. Het winnende team ontvangt een bedrag voor een zelf uitgekozen goed doel. Bedrijven, instellingen, verenigingen, families, vriendenclubs: iedereen is welkom om aan de race deel te nemen.

De SPIJS! Drakenbootrace wordt onderdeel van een ruim entertainmentprogramma tijdens het jaarlijkse foodfestival. Er ontstond ruimte in de programmering op zondag doordat de jaarlijkse Rotary Venlo-Land van Gelre Duckrace verhuist naar de festivalzaterdag 6 juni. Informatie en inschrijven voor de SPIJS! Drakenbootrace kan via de website van SPIJS!: www.festival-spijs.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen