Vg. D’n Oeles Interne opening met benoeming Iëre-vors Gé Cornet

Foto: © Jos Verbong.

Op zaterdag 17 november 2019 vond de jaarlijkse interne opening plaats van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles. Voor het tweede jaar op rij werd deze gehouden in het Schutterijmuseum in Steyl.

Tijdens deze avond stond de wisseling van de Vors en ceremoniemeester centraal waarbij Gé Cornet werd geëerd als Iëre-vors. Na het welkomstwoord werd er stilgestaan bij de twee bovengenoemde wisselingen. Allereerst trad Roy Peters af als ceremoniemeester en werd Frank Rijvers geïnstalleerd als zijn opvolger. Diezelfde Peters mocht even later nogmaals op de bühne verschijnen. Na het afscheid van Gé Cornet als Oeles-vors, gaf Cornet het spreekwoordelijke stokje namelijk over aan Peters. Na negen jaar houdt Cornet het voor het gezien al blijft hij verbonden aan D’n Oeles. Voor zijn werkzaamheden werd hij in navolging van Toën Smeets de tweede Iëre-vors binnen Vg. D’n Oeles. Bij de vorstenwissel werd een dag later in ’t Zaelke nog stilgestaan middels een receptie.

Vervolgens werd de tijdens de jaarvergadering van 7 oktober jongstleden gekozen Ruud Schreurs officieel geïnstalleerd als penningmeester. Hij neemt vanaf heden zitting in het bestuur van D’n Oeles en neemt de taak van penningmeester over van Stan Hanraets. Naast de festiviteiten rondom voorgenoemde personen was het vervolgens de beurt om van mensen afscheid te nemen en aan de andere kant juist nieuwe leden welkom te heten bij de verschillende geledingen van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles zoals bij de dansgarde, Oeles Toekoms en Tegels Blood. In totaal werden vervolgens zeven jubilarissen in het zonnetje gezet. Peter Gerards, Luuk Peeters en Roger Hendrix (allen zilveren speld) werden gehuldigd vanwege het elfjarig lidmaatschap. Vanwege het 2 x 11-jarig lidmaatschap ontvingen Toine van der Stegen en Jochem Gommans de gouden speld. Bij Joep Flos en Twan Ververs werden vanwege het 3 x 11- jarig lidmaatschap de gouden speld met saffier opgespeld.

Binnen de Raad van Elf zijn er ook enkele mutaties geweest. Zo heeft Harry Jacobs afscheid genomen en als dank voor de vele jaren als raadslid kreeg hij het gouden Oeleskruuts. Dennis Holtman daarentegen maakt nu onderdeel uit van de Raad van Elf en werd zodoende geïnstalleerd met een zilveren Oeles. Daarnaast ontving Han Peters vanuit de Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) een SLV-plaat aangezien hij inmiddels 11 jaar raadslid is bij D’n Oeles. De laatste drie mensen die tijdens de gezellige avond in het Schutterijmuseum in de spotlights stonden, waren niemand minder dan het Oelestrio 2019 onder aanvoering van prins Marcel II van
Lier bijgestaan door zijn adjudanten Leon van Deur en Peter Fokkens. De drie heren ontvingen een gouden Oeleskruuts (prins Marcel II) en een zilveren Oeleskruuts (adjudanten Loen en Peter). Met een act van het trio werd de avond op ludieke wijze beëindigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen