Bloemenactie rond de Dag van de Mantelzorg 2019 in Venlo; Geef je mantelzorger op! 

Foto: © Pixabay.

Bloemenactie rond de Dag van de Mantelzorg 2019 in Venlo. Wil jij iets betekenen voor een mantelzorger? Geef je mantelzorger op! 

Mantelzorgers staan klaar voor een naaste. Dat vinden ze vanzelfsprekend, maar daardoor hebben ze soms geen of weinig tijd voor zichzelf.

Het mooiste dat je ze kunt geven is een beetje van uw tijd. Een goed gesprek, een kop koffie, een lekkere maaltijd koken of een uurtje de zorgtaken overnemen. Wil je laten zien dat je hem of haar waardeert? Schrijf dan op het kaartje wat je voor hem of haar kunt doen of overnemen. Mantelzorgers vragen immers niet makkelijk zelf om hulp. De mantelzorger ontvangt jouw kaartje, samen met het bloemetje op vrijdag 8 november thuis bezorgd.

De kaartjes om een mantelzorger aan te melden binnen de gemeente Venlo zijn verkrijgbaar bij de Huizen van de wijk, Informatie en Adviespunten, apotheken, huisartspraktijken en bibliotheken. Vul dit kaartje in en stuur het op, dan zorgt Mantelzorgondersteuning Venlo en vele vrijwilligers voor de rest.

Deze actie rond de Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Venlo, gesteund door de gemeente Venlo. Voor de keuze van het bloemetje is de samenwerking gezocht met Tuincentrum Leurs. Met dank aan alle vrijwilligers die het bloemetje bij de mantelzorger thuis bezorgen.

Reacties