Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Groen Venlo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: © Nelly Schouenberg.

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd.

Zo vindt er op woensdag 31 juli weer een wandeling plaats. De excursie start om 10.00 uur vanaf Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. De excursie is gratis en duurt circa 3 uur. Aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg.

Het is groen genieten in Venlo; dat blijkt maar weer uit de verschillende natuurterreinen en groene plekken die midden of aan de rand van de stad liggen. Deze wandeling voert langs enkele van deze gebieden. Bij goed weer wordt mogelijk de levendbarende hagedis en de blauwvleugelsprinkhaan gezien. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze sprinkhaan prachtig gekleurde blauwe vleugels. De blauwe kleur schrikt roofdieren af waardoor ze de sprinkhaan minder snel zullen opeten. De gidsen laten de wandelaars tijdens deze pittige wandeling een bijzonder stukje groen Venlo zien.

'

Reacties

article
59757
Excursie Stichting het Limburgs Landschap; Groen Venlo
De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/59757/excursie-stichting-het-limburgs-landschap-groen-venlo/
2019-07-29T08:09:16+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2019/07/29001311/blauwvleugelsprinkhaan-Nelly-Schouenberg.jpg
Cultuur, nieuws