Excursie Het Limburgs Landschap; Fiets- en wandeltocht naar “Historische Gerichtsstätte Hinsbeck”

Foto: https://vvvmiddenlimburg.nl/

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien worden er ook
excursies georganiseerd.

Zo vindt er op zondag 9 juni een speciale fiets- en wandeltocht plaats. De excursie start om 10.00 uur vanaf Gasterij Groote Heide, Hinsbeckerweg 55 in Venlo. De
excursie is gratis. Er wordt circa 15 kilometer gefietst en 2 kilometer gewandeld. Aanmelden is niet nodig. Denk aan een goede fiets en stevig schoeisel.
Vanaf Gasterij Groote Heide wordt er gefietst door de mooie natuur naar Waldesruh (café- restaurant), dat is gelegen tussen de beboste heuvels van de Hinsbecker Schweiz.

Van hieruit wordt een wandeling gemaakt, naar de ‘Historische Gerichtsstätte Hinsbeck’. Er wordt eerst een bezoek gebracht aan de kloof waar de lekenrechters bij elkaar kwamen, ‘Schöffensschlucht’. Ook wordt de ‘Galgenberg’ bekeken, waar recht werd gesproken en waar zware misdadigers werden opgehangen, zodat iedereen dit in de omgeving kon zien. Op de ‘Geestekuhl’, werden de opgehangen mensen vroeger begraven. Dit stukje roemrucht verleden in Duitsland is zeker een bezoekje waard. Na deze geschiedenis opgesnoven te hebben wordt er, door prachtige natuur, terug gefietst naar de Gasterij Groote Heide.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen