Popshopfestival viert 10-jarig jubileum

Foto: ©Peter Sav via persbericht.

Dit jaar is alweer de tiende editie van het Popshopfestival van Kunstencentrum Venlo. En dat moet gevierd worden! Speciaal voor dit jubileum spelen de bands naast het bekende optreden bij Poppodium Grenswerk op zondag 26 mei nog tijdens SPIJS! Foodfestival en Get Together Tegelen Festival.

Op zondag 26 mei zijn tijdens het Popshopfestival hits van onder andere George Ezra, Charlie Puth, Elvis, Guns ’n Roses en Fleetwood Mac live te horen. Van 14.00 tot 17.00 uur beklimmen acht jonge bands uit regio Venlo het podium en laten je swingen, rocken en zwijmelen op talloze hits.

Popshop on tour
Naast de spannende ervaring om op het podium van Grenswerk te staan, treden de bands ook nog in de buitenlucht op bij twee andere festivals: SPIJS! Foodfestival op zondag 2 juni en Get Together Tegelen op zondag 16 juni. Met uitzicht op optredens op de verschillende podia zijn de deelnemers extra gemotiveerd te repeteren. Bovendien doen ze zo samenspeel- en podiumervaring op en krijgen ze de kans om hun harde werk nog meer te laten horen en zien.

Initiatief van Kunstencentrum Venlo
Het Popshopfestival is een van de activiteiten van het Kunstencentrum om jonge, regionale popmuzikanten op weg te helpen in de popmuziek. Voor de gelegenheid zijn de deelnemers – in de leeftijd van 8 tot 20 jaar – verdeeld over acht bands. De bands hebben elk vier repetities onder professionele begeleiding van de docenten van het Kunstencentrum gehad; Babs van Bree (zang), Wijnand van Groesen (drums) en Jurek Cruysberg (gitaar). Daarnaast zet Anya Straatman van Vocalshop zich in voor dit jaarlijks terugkerend evenement.

Meer informatie
Toegang voor het Popshopfestival is gratis. Kijk voor het actuele programma en meer informatie op: www.kunstencentrumvenlo.nl en/of www.grenswerk.nl.

Reacties