Realisering woonvoorziening in Velden

Foto: locatie van woonvoorziening in Velden.

Het college heeft besloten in te stemmen met de eerste plannen van Stichting Proteion. Zij willen 24 zorgwoningen realiseren in Velden. 

Proteion ziet goede kansen om in Velden een kleinschalige woonzorglocatie tot stand te brengen waar 24-uurs zorg aan de bewoners kan worden geboden. Proteion wil deze woningen realiseren op het terrein aan de Schandeloseweg, waar voorheen de Andreasschool heeft gestaan. In september vorig jaar heeft het college het oostelijk gedeelte van het terrein verhuurd voor de aanleg van een voedselbos.

Arcen
Proteion is op dit moment ook bezig met plannen van de realisering van een soortgelijke voorziening in De Klosterhaof in Arcen. De stichting ziet potentie in de combinatie van de twee woningvoorzieningen in de kernen van Arcen en Velden. Het combineren van de twee locaties in handen van één organisatie leidt volgens Proteion tot een verbetering van de kwaliteit van wonen en zorg.

Verloop verdere ontwikkeling
De plannen voor de zorgwoningen in Velden moeten nog nader worden uitgewerkt. Op dit moment heeft het college uitsluitend besloten dat in de beginfase medewerking wordt verleend aan deze ontwikkeling. Er wordt nog zorgvuldig bekeken op welke manier de woningen op het terrein kunnen worden ingepast in een groene omgeving. Bij verdere uitwerking van de plannen worden ook omwonenden zo goed mogelijk betrokken.

 

Reacties