Ondernemers pleiten voor Truuj Bolwater Kwartier in Q4

Foto: Truuj Bolwater - ontvangen van ondernemer Q4.

In opdracht van de Venlose Raad is de zittende ondernemers in het Blok Lichtenberg en de Bolwaterstraat (Q4) het eerste recht van koop gegund bij de herontwikkeling van het betreffende gebied.

Om het College te helpen en bij te dragen aan een duurzaam perspectief voor een aantrekkelijke en levendige verbinding tussen de Maas en de Binnenstad hebben de zittende ondernemers de koppen bij elkaar gestoken. In een gezamenlijke visie met individuele bouwstenen schetsen zij een toekomstbeeld waar zij warm voor lopen: een toekomst voor het ‘Truuj Bolwater Kwartier’.

De eerste stap, waar de zittende ondernemers voor pleiten, is de panden daadwerkelijk te kunnen kopen om zo hun ondernemingen te kunnen voortzetten en uitbreiden. De tweede stap is om ervoor te zorgen dat nog meer van de zittende ondernemers hun eigen en/of een ander pand kunnen kopen om de basis voor de toekomst van het gehele kwartier te verbreden. Vervolgens is de derde stap een veiligheidsspoor vorm geven waarbij illegale drugshandel en dubieuze kamerverhuur in de wijk verder
terug gedrongen worden. De visie is een combinatie van individuele bedrijfsplannen en een plan voor de wijk als geheel. Het plan is nog niet sluitend en dient als startpunt
voor een vervolgproces waarbij de inbreng van raad, college, bewoners, instanties en ondernemers zeer welkom is.

Met alle negatieve publiciteit en onrust in de wijk van de afgelopen maanden is het makkelijk over het hoofd te zien welke ondernemerskracht hier gevestigd is en hoe de ondernemers zich dagelijks, naast het runnen van hun bedrijf, inzetten voor de aantrekkingskracht en leefbaarheid van deze wijk voor de binnenstad van Venlo.
Het hele dossier van Q4 is de afgelopen 15 jaar op verschillende manieren uitdagend geweest voor zowel het bestuur van onze stad, als voor bewoners, bezoekers en ondernemers in de wijk.

Over het verkoopproces van het afgelopen half jaar hebben de huurders onlangs een aantal kritische vragen bij het College en bij de Raad neergelegd. Insteek van de ondernemers met deze voorzet is om de focus van het verleden nu te verleggen naar de toekomst en in gezamenlijkheid een stukje Venlo te realiseren waar we straks trots op kunnen zijn. Dit zal van alle partijen moed, vertrouwen en visie vragen. Het is een kans om dit dossier een positieve wending te geven en een ontwikkeling tot stand te brengen die ontstaat vanuit burgers, ondernemers en vanuit de wijk en die gefaciliteerd en mede vormgegeven kan worden door het bestuur van onze stad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen