Moederdag, Hoedendag in Kasteeltuinen Arcen

Foto: © Kasteeltuinen Arcen.

Op zondag 12 mei vormt Kasteeltuinen Arcen traditiegetrouw het decor voor een modieuze dag met Moederdag, Hoedendag. Tijdens dit evenement staan hoeden centraal. Deze hoeden zijn gemaakt door verschillende hoedenmakers en ontwerpers waaronder Carina van ’t Hof van Hoed van ’t Hof in Arcen.

Verder zijn er diverse andere activiteiten in Kasteeltuinen Arcen die leuk zijn voor moeders én hun gezin. Dames met hoed krijgen bovendien 50% korting op de entreeprijs.

Kasteeltuinen Arcen zoekt net als voorgaande jaren de samenwerking op met de Arcense hoedenmaakster en ondernemer Carina van ’t Hof. Samen organiseren zij op 12 mei Moederdag Hoedendag. Een dag vol activiteiten waarbij hoeden centraal staan. Op het Kasteelhof – bij slecht weer in de overdekte Casa Verde – vindt driemaal een modeshow plaats waarbij 10 modellen 40 verschillende hoeden showen van diverse hoedenmaaksters; Susan Dekker van Esdee, Meta Leefkens, Marielle van de Schrier en Nicoline Reinders van The coloured Motion en Greet Dorrepaal en Philine Lemkes van Sisbiz. De styling en kleding wordt verzorgd door Berden Mode en Slapen uit Blerick en Loubna van Loubna’s Experience Venlo neemt haar en make-up voor haar rekening.

Naast de modeshow vindt er ook een markt plaats waar hoeden en andere accessoires verkocht worden. De bloembinders van Kasteeltuinen Arcen zullen ter plekke van 12.00 t/m 16.00 uur feestelijke rozencorsages maken en uitdelen. En in de Casa Verde kunnen kinderen bovendien een mooi moederdagcadeau knutselen. De Venlose zangeres/componiste Linda Zijlmans staat voor passende muzikale omlijsting tijdens de activiteiten op het Kasteelhof.

“Hoed van ’t Hof”- Carina van ’t Hof
Inspirator en medeorganisator is van Hoedendag in Arcen is Carina van ´t Hof. Zij ontwerpt sinds 1999 vakkundig mooie en stijlvolle hoeden voor dames en heren, voor zowel speciale gelegenheden als dagelijks gebruik in haar eigen atelier, Hoed van ´t Hof in Arcen. Haar ontwerpen werden al gespot op Waregem Koerse in België en het Binnenhof in Den Haag tijdens Prinsjesdag, waar zij tevens werd gevraagd om Limburg te vertegenwoordigen bij het Prinsjes Festival in 2014. Carina, die sinds haar twaalfde hoeden draagt, leerde op ambachtelijke wijze de kneepjes van het vak van de Amsterdamse ontwerper David Vos en de nestor van de Nederlandse hoedenwereld Marianne Jongkind uit Soest. Haar hoeden worden vervaardigd van vilt, leer of stro en iedere hoed heeft een uniek karakter.

Reacties