TechKicks!-Event bij Poppodium Grenswerk

Foto: © Grenswerk.

Op woensdag 1 mei, tijdens de tweede week van de meivakantie, vindt in het Venlose poppodium Grenswerk een bijzonder tech evenement plaats, voor kinderen van 6 tot 12 jaar, ouders/begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Onder begeleiding van professionals kunnen de jonge deelnemers aan de slag met een keur aan leuke tech activiteiten, zoals het bouwen en programmeren van robots, vliegen met drones, een hologram-projecties maken, coderen, een virtuele tocht door het menselijk lichaam en nog vele andere tech activiteiten.

Dit is het tweede TechKicks!-Event van dit jaar. We willen kinderen tussen 6-12 jaar laten ontdekken hoe leuk tech is en wat je er mee kunt doen. Het is gewoon gaaf om kinderen een robot te zien bouwen en programmeren, te zien hoeveel lol ze met tech hebben. Er zijn vele verschillende tech activiteiten zodat kinderen kunnen kiezen wat ze willen doen. Aan veel activiteiten zit een opdracht- of wedstrijd-element verbonden zodat de kinderen uitgedaagd worden om mee te doen. Dit keer hebben we ook een buitenactiviteit, we gaan een parcours met drone vliegen. Hiervoor kunnen kids zich tijdens het event inschrijven.

TechKicks! is een samenwerking tussen IguanaFM en Smart Robot Solutions, ons doel is kinderen de mogelijkheid te bieden om tech skills verder te ontwikkelen, nieuwe technieken te ontdekken en te enthousiasmeren voor de tech mogelijkheden. Wekelijks organiseren we op woensdagmiddag een tech-middag in Venlo. Daarnaast bieden we tech-tools, leerprogramma’s en begeleiding voor op basis- en middelbare scholen, of organiseren we tech events bij bedrijven. Tech is leuk voor meiden en jongens. Tech zit overal in verwerkt, dus belangrijk dat je weet hoe het werkt.

Voor Grenswerk is dit een passend event. Tech, muziek en geluid horen bij elkaar en spreekt kinderen enorm aan. Daarnaast laat Grenswerk de nieuwe generatie kennis maken met het Poppodium. Door o.a. DJ workshops wordt er direct verbinding gemaakt tussen Grenswerkactiviteiten en tech. Om meer kinderen met tech in aanraking te laten komen, organiseren we frequent TechKicks!-Events, vier events staan er in 2019 op de planning. Tijdens het aanstaande TechKicks!-Event bieden we een gevarieerd programma met tech-thema’s zoals: coderen, robotica, media, muziek, mobiel, creatief, bouwen etc. Kortom een keur aan vette techt
activiteiten om te ontdekken, te leren en vooral plezier te hebben.. Het wordt een inspirerend tech event op een mooie locatie.
TechKicks! en poppodium Grenswerk zien het organiseren van dit evenement om de verbinding te maken met de nieuwe generatie en om de connectie te maken met tech. Tech  is Fun, zit overal in en is onderdeel van het dagelijks leven, des te belangrijker dat de kids weten hoe het werkt.

Kaarten voor TechKicks! zijn beschikbaar via de website van Poppodium Grenswerk (www.grenswerk.nl). Er zijn op 1 mei 2 dagdelen die geboekt kunnen worden. Ranja en chips zijn bij het ticket inbegrepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen