Sjanneke Hendrix nieuwe programmavoorzitter Zomerparkfeest

Foto: © Design by AAF

Witte rook! Na een intensieve zoektocht de afgelopen maanden is Sjanneke Hendrix unaniem verkozen als voorzitter programmacommissie van Zomerparkfeest. Hendrix gaat de komende jaren de programmalijnen uitzetten en leiding geven aan een team van tien programmeurs. Ze volgt na komende editie Johan Hauser op die na tien edities afscheid neemt als hoofdprogrammeur.

Meekijken
Hendrix was al lid van de programmacommissie en doet nu een stap naar voren als voorzitter van diezelfde commissie. Ook treedt zij toe tot het bestuur van Zomerparkfeest. Officieel zal haar nieuwe functie ingaan in september. Zo kan zij komende editie nog over de schouder meekijken van de huidige programmavoorzitter. Net als alle functies binnen Zomerparkfeest gaat het om een onbezoldigde functie. 

Dansprogrammeur
Sjanneke Hendrix was in de programmacommissie actief als programmeur dans. Met het programmeren van internationale topgezelschappen als Scapino Ballet Rotterdam, ISH Dance Collective en Conny Janssen Danst gaf zij dans een bepalende rol in het programma. De afgelopen twee edities werden ook met een dansvoorstelling geopend.

Hendrix is geboren en getogen in Venlo en 35 jaar oud. Ze is werkzaam als freelancer op het gebied van marketing & communicatie, events en organisatie. Met name in de culturele en creatieve sector. ‘Ik ben nauw betrokken bij de Venlose samenleving en draag bij aan diverse culturele evenementen, waaronder Zomerparkfeest. Ik voel me zeer vereerd dat ik mijn functie als dansprogrammeur mag uitbreiden. Een enorme uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb!’, zo laat ze weten.

Johan Hauser is verheugd over de benoeming van Hendrix als zijn opvolger: ‘Zelf heb ik me als scheidend voorzitter niet met de procedure bemoeid, maar ik was heel gelukkig met Sjannekes sollicitatie. Het is toch een soort deeltijdbaan, alleen krijg je er niet voor betaald. Het is dus niet vanzelfsprekend dat een goede kandidaat zich aandient, je moet die verantwoordelijkheid ook echt willen. Zomerparkfeest mag daarom heel blij zijn dat iemand met de kwaliteiten van Sjanneke deze functie wil vervullen. Ik weet ook zeker dat ze het kan. Sjanneke is enorm ambitieus en gedreven, heeft een hele brede blik en kan met iedereen overweg. En hoewel dat niet leidend zou moeten zijn, vind ik het tof dat voor het eerst een vrouw deze functie gaat vervullen.’

Het laatste nieuws uit Venlo ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen