112

Rechtszaak verzet; Verdachte weigert vanwege ziekte vervoer in busje

Foto: © https://www.euscoop.com/

Vandaag is de rechtszaak tegen een van de vier verdachten van een gewapende overval op een juwelier in Venlo niet doorgegaan.

De gewapende overval vond in januari dit jaar plaats op een juwelier aan de Markt in Venlo.

De 22-jarige Ahmed A. uit Amsterdam kwam niet naar de rechtbank in Roermond omdat er geen vervoer in een luxe auto vanuit het huis van bewaring in Scheveningen voor hem was geregeld zo meldt De Limburger.

Ernstig ziek 
De advocaat van A. zegt dat zijn cliënt zo ernstig ziek dat hij niet in een regulier bus voor gedetineerden vervoerd kan worden. Hem zou de toezegging zijn gedaan dat hij in een luxe auto zou mogen reizen.

Ondanks de toezegging, reed er toch een regulier busje voor en weigerde A. in het busje te stappen waarmee de parketpolitie hem naar Roermond moest brengen.

“Mijn cliënt kan niet langer dan een uur zitten. Bovendien heeft hij een stoma. Als hij de rechtszaak moet bijwonen, wat hij zelf graag wil, zou er eigenlijk een bed voor hem in de rechtszaal moeten staan, “ meldt zijn advocaat tegen de Limburger.  De medische situatie van Ahmed A. zou zijn verslechterd nadat operatief vier bolletjes hasjiesj uit zijn maag gehaald moesten worden. Die had een bezoeker hem toegeschoven.

Miscommunicatie
Officier van justitie Sandra Kierkels vroeg de rechtbank de zaak toch te laten doorgaan. Zij zou woensdagmorgen nog van de secretaresse van een dokter hebben gehoord dat er geen noodzaak was om speciaal vervoer te regelen. Volgens de rechters is er sprake geweest van een miscommunicatie die A. niet aangerekend kan worden.

De zaak tegen Ahmed A. wordt nu op 12 december behandeld eveneens staat diezelfde dag staat een medeverdachte, die in september als laatste is opgepakt terecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen