Ondernemers Ollolai organiseren een Ollolaimarkt in Venlo

Foto: Markt.

Het RTL-televisieprogramma ‘Het Italiaanse Dorp Ollolai’ heeft deze zomer veel bekendheid aan de gemeente Ollolai gegeven. Dagelijks waren vijf Nederlandse koppels te volgen op tv. Hun opdracht is om binnen 3 jaar het vervallen huis compleet te renoveren en tevens met hun onderneming economische bedrijvigheid in Ollolai te bevorderen!

De Nederlandse televisieploeg en vele journalisten vanuit de hele wereld lopen overal en het oude centrum van Ollolai werd de set voor de realityshow. “Ook al zijn we nu altijd in beeld, de bevolking heeft er goed op gereageerd. Op een gegeven moment geloofden we het bijna niet ,verklaart de burgemeester, we waren gewend aan de gebruikelijke houding van “Aan de leegloop kun je niets doen”.

De koppels hebben in ons dorp niet alleen veel sympathie genoten maar daarnaast ook de renovatiewerkzaamheden van de vervallen huizen eindelijk in werking gezet.

Het leggen van nieuwe internationale verbindingen (op sociaal, economisch én cultureel gebied) als eerste tussen Nederland en Sardinië is een nieuw initiatief van burgemeester Efiso Arbau. Hij heeft zijn idee gedeeld
met één van de koppels die ook deel namen aan het tv-programma Paul en Chantal uit Venlo. Zij zijn door hem
benaderd voor het organiseren van een 4-daags bezoek aan Nederland door maar liefst ruim 45 (!) gasten uit Sardinië. Het gezelschap bestaat naast de burgemeester en de 3 gemeenteraadsleden uit; het plaatselijke VVVkantoor, enkele lokale ondernemers maar ook een aantal vertegenwoordigers van grote ondernemingen uit geheel Sardinië. Ook Sandra & Marcello, ook deelnemers uit het populaire tv-programma, komen met hun Limonello én Mirto Twist naar Venlo.

Het initiatief, vertelt de burgemeester van Ollolai, is gebaseerd op het project van de Botteghe del Pastoralismo. Dit zijn winkels met producten voornamelijk afkomstig van geiten en schapen. Deze ‘herderscultuur’ zorgt, met de erkenning als erfgoed door Unesco, voor internationale bekendheid van onze producten. Dit alles is nu versterkt door het enorme media-succes van het televisieprogramma ‘Het Italiaanse dorp Ollolai” dat deze zomer in Nederland dagelijks gemiddeld 600.000 kijkers trok.

Venlo heeft in haar geschiedenis meermaals buitenlandse betrekkingen gekend en onderhouden en heet van 17 tot en met 20 november de ruim 40 Sardijnse bezoekers van harte welkom in haar stad. Er is een mooi programma opgesteld met als hoogtepunt een heuse Ollolai-markt bij beej Benders op zondag waarbij iedereen kennis kan komen maken met de mensen, producten en cultuur uit Sardinië en Ollolai specifiek.

Op zondag 18 november staat van 11.00 tot 20.00 uur ‘LA FIERA DEL PASTORALISMO’ op het programma; een beurs gewijd aan de cultuur van de Sardijnse ‘ herders’ en hun producten. De gemeente Ollolai organiseert in samenwerking met het Consortium Pecorino Romano DOP, het Consortium IGP Agnello di Sardegna, het Consortium Malvasia di Bosa , het VVV-kantoor van gemeente Ollolai en de winkel, het Consortium Imbrifero Montano del Taloro, De Associazone Mirtò Festival een groot event. Het initiatief wordt gecoördineerd door de associatie “Mirtò Sardegna” die een gastronomische themadag zal organiseren rond producten van de
verschillende consortiums en traditionele gerechten uit Barbagia en Sardinië zal serveren. Het evenement vindt plaats BeejbendersBaove (www.beejbenders.nl) en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen