Voedselhulp Blerick start project om leefomstandigheden van cliënten te verbeteren

Foto: Samen werken- Pixabay.

De Voedselhulp Blerick start deze winter een nieuw project welk de leefomstandigheden van cliënten sterk zal verbeteren. Gino Verheijden initiatiefnemer van de Voedselhulp Blerick (gestart in 2012) is de cliënten aan het stimuleren samen met vrijwilligers hun eigen huisje knusser en leefbaarder te maken.

De opzet is dat cliënten van de Voedselhulp Blerick aan elkaar een helpende hand bieden. Zo kunnen de cliënten aangeven waar verbetering in hun leefsituatie wenselijk is, dat kan van alles zijn.  Zo zijn er al enkele wensen vervuld, zoals een cliënt verblijd met een diepvrieskastje, ook is er een alleenstaande moeder met vier kinderen een kapotte wasdroger vervangen door een andere. Bij één cliënt is er een gaskookplaat vervangen omdat de oude door lekkage levensgevaarlijk bleek te zijn aldus Gino.

Uniek concept
Gino wil de cliënten zelf actief mee laten doen, door ze als een klusteam te laten samen werken, met elkaar en voor elkaar, en dit alles onder begeleiding vrijwillige ervaren klussers. Voor de eerste projecten staan de benodigde spullen al klaar, zoals 50 liter latex in verschillende kleuren, voor twee kleine slaapkamertjes laminaat, en als laatste hebben zij bij een gulle sponsor maar liefst 200 rollen behang mogen ophalen, dat is voldoende voor ruim 1000 m²
Dus de cliënten hoeven binnenkort niet meer tegen een kale muur aan te kijken.

Wil jij helpen of sponsoren? Voor Informatie [email protected].
Gino “Ik weet zeker dat dit project gaat slagen”, en wij staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen