Geleidestroken voor slechtzienden Venlo onder de aandacht

Foto: Hou de lijn vrij.

Meer aandacht voor de wandelpaden voor visueel beperkte inwoners. Dat was het doel woensdagochtend van de Gehandicaptenraad Venlo (GRV), tijdens een bewustwordingsactie over blindengeleidestroken. Er worden nog te vaak fietsen, terrasstoelen of andere objecten op de strook geplaatst, waardoor visueel gehandicapten hinder ondervinden.

Actie Gehandicaptenraad Venlo
Vrijwilligers van de Gehandicaptenraad Venlo boden voorbijgangers in de binnenstad van Venlo de mogelijkheid om met een donkere bril op te ervaren hoe het is om visueel beperkt te zijn. Ook spraken ze ondernemers aan die vaak vanuit onoplettendheid objecten op de strook neerzetten.

Venlo kent zo’n tweeduizend inwoners die blind of slechtziend zijn en graag gebruik maken van de stroken. De geleidestroken zijn te vinden op het Stationsplein, Koninginneplein, Keulse Poort, Parade, Gasthuiskampstraat, Markt en de Vleesstraat.

Toegankelijkheid
De GRV vraagt om steun om de lijnen in stand te houden. Wethouder Frans Schatorjé (Zorg en Welzijn) was aanwezig om de actie te ondersteunen. De gemeente Venlo is verantwoordelijk voor de handhaving van het obstakelvrij houden van de lijnen. Zo worden horeca-ondernemers erop gewezen om hun stoelen niet op de geleidestroken te plaatsen. Ook de gemeente streeft naar een volledig toegankelijk Venlo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen