Timco Blerick sluit haar deuren; Nieuwe eigenaar Kafkas grootse plannen

Foto: Timco Blerick.

Timco zal met ingang van 22 september haar deuren sluiten. Het pand aan de Drie decembersingel stond al enige tijd te koop.  Kafkas heeft het pand gekocht en heeft grootse plannen. 

Enkele weken geleden maakte Timco op haar Facebookpagina bekend dat het filiaal aan de Drie decembersingel in Blerick met ingang van 22 september zou gaan sluiten. De filialen in Aals-Waalre en Oploo blijven geopend.

Verkoop
Het pand stond al geruime tijd  te koop. Kafkas, zal per 1 oktober 2018 de nieuwe eigenaar zijn, zo laat een woordvoerder van Timco aan Venlo Nieuws weten.

“De verhuurder van het pand heeft per direct de huur opgezegd, zodra de directie van Timco op de hoogte was van de definitieve verkoop hebben wij ons personeel op de hoogte gesteld.” aldus de woordvoerder van Timco.

Timco laat weten dat ze haar personeel de mogelijkheid hebben gegeven om intern overgeplaatst te worden naar een van hun andere filialen.

Kafkas uitbreiden
Ook Erdal Kurban – eigenaar van Kafkas –  bevestigd aan Venlo Nieuws dat hij de nieuwe eigenaar zal zijn van het pand. “ik ben al anderhalf jaar bezig met plannen voor het pand aan de Drie decembersingel, 1 oktober gaan we tekenen en is het pand van ons”  Erdal Kurban heeft grootse plannen met het pand. Zo wil hij zijn levensmiddelenwinkel uitbreiden, het liefst ziet hij zelf een twee etage winkel. Momenteel is hij met zijn plannen in gesprek met de gemeente  Venlo. “Mensen uit de gemeente Venlo kunnen nu niet alle producten kopen omdat we niet alles kunnen aanbieden, dan gaan ze naar de concurrent, vaak in Duitsland. En dat is jammer, mensen die werken en leven in de gemeente, moeten ook hun geld in de gemeente Venlo kunnen uitgeven. Dat is goed voor de economie en bedrijvigheid in Venlo.” Voordat het pand een winkel word,moet er nog veel gebeuren. “ik wil het pand volledig renoveren en ook de gevel is nu niet aantrekkelijk” 

Erdal Kurban heeft nog meer plannen “ik zit altijd vol met ideeën en ben altijd bezig”  De huidige winkel blijft voorlopig, in de toekomst zou hij graag willen dat het huidige pand bij het restaurant wordt getrokken. “Nu komen mensen vaak alleen afhalen of laten ze bezorgen, dan kunnen ze echt met hun gezin samen zitten en eten in ons restaurant. ” 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen