Buurt cultuurdag in Vastenavondkamp “Samen en saamhorigheid”

Foto: Toegezonden via Venlo Nieuws whatapp.

Buurtbewoners hebben in Blerickse wijk Vastenavondkamp samen met de lokale ondernemers een groot buurtfeest georganiseerd. Met dit multiculturele buurtfeest willen zij saamhorigheid in de wijk creëren. Buurtbewoners laten zien dat niet alles wat in de wijk gebeurd negatief is!

“Onze wijk komt altijd in het nieuws wanneer er wéér eens iets is, we hebben de handen ineen geslagen en maken er vandaag een mooie feestelijke dag van” Dit jaar is het de tweede keer dat buurtbewoners in Vastenavondkamp een buurtfeest organiseren. Omdat het SAM-Fonds ‘potje’ op bleek te zijn konden zij daar dit jaar geen gebruik van maken. Echter weerhield dat de buurtbewoners niet. “Vorig jaar was het zo’n groot succes, we wilde het dit jaar zeker weer organiseren”

Buurtbewoners hebben de lokale ondernemers benaderd, de ondernemers COOP, Cafetaria Prins, COVA, Mario Broekman Dierenspecialist en Kafkas waren ook allemaal enthousiast. Ook zij vonden het een goed idee om Vastenavondkamp zo eens positief neer te zetten. Maanden is er aan organisatie aan vooraf gegaan. Maar met succes. Vandaag vanaf 15.00 uur zijn alle genodigde buurtbewoners welkom om samen met de buurt een mooi feest neer te zetten. ” We hebben muziek, door een buurtbewoner georganiseerd, een springkussen, schmincken, glitter tatoeages en een lekkere buurt barbecue ” Hangtafels, banken, stoelen en andere materialen zijn beschikbaar gesteld door de Muspelheim.

“ik woon hier al meer als veertig jaar en ik heb dit nog nooit meegemaakt. Ik vind dit zo leuk! “ aldus een buurtbewoner.
Vanmorgen om 10.00 uur zijn ze al begonnen met opbouwen “Toen al stonden er twintig mensen, allemaal om te helpen. Andere buurtbewoners kwamen met koffie. Zo fijn om te zien. Wij hebben in onze wijk ook saamhorigheid en gezelligheid”

De buurt cultuurdag hoopt vandaag zo’n honderd buurtbewoners te mogen ontmoeten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen