112

Venlose BOA ontslagen vanwege diefstal afstandsbediening

Foto: Pixabay.

De gemeente Venlo heeft een buitengewoon opsporingsambtenaar terecht ontslagen wegens plichtsverzuim.

Zo meldt WIJ Limburg.

Betrapt
De BOA werd door een politieman betrapt toen hij bij de ontruiming van een woning de afstandsbediening van een televisie in zijn broekzak stopte. De rechtbank van Roermond had al eerder ingestemd met zijn ontslag. Nu heeft ook de Centrale Raad van Beroep ingestemd met dit vonnis.

Aan het verweer van de BOA dat hij nooit de bedoeling heeft gehad de afstandsbediening mee naar huis te nemen, werd door zowel rechtbank als raad geen geloof gehecht. Tegen de agent die de BOA had betrapt van de diefstal had hij gezegd dat alles toch naar de stort zou gaan. En toen zijn teamleider hem op zijn gedrag aansprak, vertelde hij dat hij de afstandsbediening goed kon gebruiken omdat hij van een collega een televisie zonder afstandsbediening had gekregen.

Niet de eerste keer
Het was niet de eerste keer dat de BOA vanwege zijn gedrag in de problemen was geraakt. In 2011 werd hij schriftelijk berispt wegens zijn gedrag bij een milieustation en in 2016 werd hij bestraft met een jaar lang gekort op zijn salaris omdat hij een gemeentelijk informatiesysteem had geraadpleegd voor een niet zakelijk doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen