Eerste bachelor diploma’s University College Venlo

Foto: Geslaagde bachelor diploma.

Afgelopen vrijdag hebben 10 studenten hun diploma ontvangen voor de bachelor studie Liberal Arts & Sciences aan de University College in Venlo.

Het zijn de eerste 10 studenten die deze bachelor afronden. Wethouder Boom (Hoger Onderwijs) sprak de studenten toe tijdens de feestelijke diploma- uitreiking in Domani.

Deze 10 studenten zijn als het ware de pioniers die de deur naar universitair onderwijs in Venlo hebben opengezet. Onder hen ook de Venlose Climmy Peeters. De eerste Venlose die de universitaire bachelor heeft doorlopen en afgerond.

Wethouder Boom: “Ik ben trots op Climmy en haar medestudenten. En blij met het feit dat we al vele jaren universitair onderwijs in Venlo kunnen aanbieden. Met de onderzoeksfaciliteiten van de UM in Villa Flora op de Greenport Campus bieden we een aantrekkelijk onderwijspakket aan. Het is  fantastisch om jonge mensen aan te trekken. De grote uitdaging is om hen na hun studie te behouden voor de regio. Vanwege de onderzoeksfaciliteiten op de Greenport Campus slagen we daar steeds beter in.” 

De verwachting is dat het aantal afstudeerders de komende jaren alleen maar toeneemt. De University College groeit momenteel hard in Venlo. Zo hard dat de definitieve nieuwe vestiging in het Raad van Arbeid gebouw niet kan worden afgewacht. Daarom zal de bacheloropleiding vanaf september 2018 tijdelijk gehuisvest zijn in Museum Van Bommel Van Dam.

Sinds drie jaar heeft gemeente Venlo een ‘echte’ vestiging van de UM in haar stad. Nadat de UM reeds een tiental jaar een tweetal masterstudies aanbood, is in september 2015 gestart met een bacheloropleiding University College.

Hiermee beschikt Venlo over een volledige universitaire opleiding in Venlo. Immers, studenten die de bachelor University College Venlo hebben afgerond kunnen vervolgens hun studie vervolgen in de twee masters.

 

Reacties

article
45752
Eerste bachelor diploma’s University College Venlo
Afgelopen vrijdag hebben 10 studenten hun diploma ontvangen voor de bachelor studie Liberal Arts &
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/45752/eerste-bachelor-diplomas-university-college-venlo/
2018-07-09T12:25:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/07/09122431/227-Afgestuurdeerden-University-College.jpg
Cultuur, nieuws