Basisschool Mikado haalt ruim 6.000 euro op voor KIKA

Foto: Venlo.Nieuws

Afgelopen maand hebben de leerlingen van Basisschool Mikado in de Blerickse wijk Vastenavondkamp geld ingezameld voor KIKA.

Mikado heeft in juni een sponsorloop georganiseerd voor KIKA. De straat was afgezet en de leerlingen renden rondjes rondom de school, voor elk gerend rondje ontvingen ze geld van hun sponsors. Ondanks de zomerse temperaturen werden er veel rondjes gerend en heeft Mikado het mooie bedrag van 6.100 euro kunnen overhandigen aan KIKA.

De organisatie van KIKA is erg blij met de cheque.

Over KIKA
KIKA (Stichting Kinderen kankervrij) De meest voorkomende vorm van kinderkanker is bloedkanker, ook wel leukemie genoemd. Bij deze vorm van kinderkanker is er sprake van een ongeremde deling van lymfocyten (een bepaald soort witte bloedcellen). Daardoor is er geen ruimte meer om gezonde bloedcellen aan te maken.

Artsen behandelen kinderkanker met medicijnen, operaties of bestralingen. Ook worden soms verschillende methoden gecombineerd. De uiteindelijke behandeling hangt af van de vorm van de kanker. De duur van zo’n behandeling varieert van enkele dagen tot jaren.

Helaas is er ook een keerzijde aan verschillende behandelingen. Veel medicijnen maken niet alleen de tumorcellen, maar ook de gezonde cellen kapot. Hierdoor kunnen er direct of op latere leeftijd orgaanbeschadigingen optreden. Voorbeelden hiervan zijn hartproblemen, groeistoornissen, onvruchtbaarheid of ontwikkeling van andere tumoren.

KiKa steunt daarom ook onderzoeken naar vermindering van bijwerkingen en effecten op latere leeftijd. Dankzij resultaten van afgerond onderzoek neemt de genezingskans door een succesvolle behandeling toe.
Meer informatie vind je hier.

Opening van Pinses Máxima Centrum
Samen met patiënten heeft Koningin Máxima op 5 juni 2018 het nieuwe gebouw van het Prinses Máxima Centrum geopend. Een grote stap richting het doel van KIKA om de overlevingskans naar 95% te vergroten. (Momenteel ligt de kans op genezing bij kinderen rond de 75%)

KiKa is ontzettend trots dat het centrum haar deuren opent, mede mogelijk gemaakt dankzij alle donaties en acties die voor KiKa zijn georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen