50 Limburgse X-topper lopen de Nijmeegse Vierdaagse

Foto: Uniek Sporten.

Zo´n 50 Limburgers met een beperking staan 17 juli aan de startstreep van de Nijmeegse Vierdaagse. Onder de naam X-toppers lopen of rollen zij mee op initiatief van Iedereen kan Sporten Noord Limburg. Het programma Iedereen kan sporten, dat uitgevoerd wordt door MEE Noord en Midden Limburg, stimuleert sport en bewegen voor mensen met een beperking.

Zij organiseren dit jaar voor de 8e keer deelname door mensen met een beperking aan de Vierdaagse en bieden de deelnemers de nodige extra’s die meedoen mogelijk maakt.

De lopers en vrijwilligers die hen begeleiden zijn er helemaal klaar voor. Sinds februari trainen ze samen om beslagen ten ijs te komen. De sportieve 28 jarige Stef Verbugt uit Panningen doet voor de derde keer mee. Vorig jaar viel hij op de 50 km uit wegens een blessure. Dit jaar gaat hij voor de 40 km. Stef: “Ik heb er enorm veel zin in! Ik heb veel getraind met mijn buddy en mijn groep. Dat komt wel goed!”

Extra zorg, maar ook het organiseren van begeleiding, vervoer, overnachting, catering en afstemming met de vierdaagse-organisatie maakt het meedoen aan de Vierdaagse mogelijk voor Stef en de andere X-toppers. Ze hoeven zich alleen maar te concentreren op het lopen. De organisatie en vrijwilligers zorgen voor de rest. Aangemoedigd door familie, vrienden, vrijwilligers en organisatie hopen ze op vrijdag 20 juli hun Vierdaagsekruisje te halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen