Verbouwing Raad van Arbeid kan van start

Foto: © Pixabay.

De gemeenteraad van Venlo heeft woensdag unaniem ingestemd met een aanvullende investeringssubsidie die nodig is voor de verbouwing van het voormalige pand van de Raad van Arbeid aan de Nassaustraat in Venlo.

Dat betekent dat de werkzaamheden nu snel kunnen starten. Als alles volgens planning verloopt kan de Universiteit Maastricht vanaf het studiejaar 2019-2020 het pand betrekken. Provincie Limburg en Gemeente Venlo hebben een extra investeringssubsidie ter beschikking gesteld vanwege de sterke stijging van de oorspronkelijk geraamde verbouwkosten. Die zijn grotendeels veroorzaakt door prijsstijgingen op grondstoffen, materialen en arbeidsloon.

Wethouder Erwin Boom (Economische Zaken en Hoger Onderwijs) is erg blij met het unanieme besluit van de gemeenteraad. “Er kan nu in samenwerking met de Provincie Limburg en B.V. Campus Vastgoed Greenport Venlo gestart worden met de verbouwing. Een pand dat al heel lang leeg staat krijgt nu een uiterst zinvolle bestemming met de Universiteit Maastricht. Na de verbouwing van het pand kan de UM haar intrek nemen en de tot nu toe succesvolle University College Venlo verder laten door ontwikkelen. En dat is uiterst belangrijk voor onze stad”, aldus wethouder Boom.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen