De stroezelhut: als autisme een rol speelt…

Foto: De Stroezelhut.

De Stroezelhut is een bijzonder plekje; een dier-zorgproject aan de rand van de Venlose dorpskern Boekend. Vanuit onze locatie laten wij diverse doelgroepen in de regio kennismaken met en meegenieten van onze dieren.

Na meer dan 10 jaar onder de vlag van stichting Dichterbij te hebben gewerkt, was het tijd om de vleugels te spreiden en is de Stroezelhut verder gegaan als zelfstandige onderneming. Graag vertellen we u meer over onze gespecialiseerde mogelijkheden.

Autisme expertise
De Stroezelhut kenmerkt zich door haar expertise op het gebied van autisme en het inzetten van dieren in het behandelingsproces. Ons team staat onder directe coaching van een autismespecialist en is hierdoor in staat om doelgericht te werk te gaan. We zetten in op onderzoek naar de oorzaak in plaats van enkel het gevolg van het gedrag te behandelen. Door de inzet van de combinatie mens en dier ontstaan er onverwacht positieve ontwikkelingen in zelfstandigheid, gedrag, communicatie en zien we toenemende deelname aan de samenleving.

Dagbehandeling
Binnen de Stroezelhut bieden wij een dagbehandeling aan mensen met een verstandelijke beperking, autisme en complexe zorgvragen. De locatie in de Boekend van is vijf dagen per week geopend (maandag tot en met vrijdag) voor de dagbehandeling. Genieten van dier en natuur staat hierin voorop, uiteraard vanuit maatwerk, want ieder persoon is uniek.

Kindergroep
Op zaterdagochtend is de Stroezelhut geopend voor kinderen met autisme in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar. In kleine groepjes wordt er gestructureerd, maar doelgericht gewerkt om door inspanning, ontspanning te creëren. Het is mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen wanneer ze bezig kunnen zijn met een dier.

Daarnaast heeft de Stroezelhut mogelijkheden voor een gezellig kinderfeest of onze dierknuffelservice op locatie. Wilt u meer weten over de Stroezelhut? Kijk dan eens op onze website.

De Stroezelhut-  normaal waar het kan en speciaal waar nodig 

Gea Bongaerts, autismespecialist

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen