[VANDAAG] Aspergemarkt in centrum Arcen

Foto: Asperge - Pixabay.

Ben je een fan van asperges, het witte goud? In het centrum van Arcen vindt ook dit jaar op Hemelvaartsdag van 11.00 uur tot 18.00 uur weer de traditionele Aspergemarkt Arcen plaats. Er worden diverse demonstraties gegeven en natuurlijk worden er diverse aspergespecialiteiten geserveerd zoals aspergelikeur, -vlaai en zelfs -chocolade. Een must voor aspergeliefhebbers!

Ieder jaar weer steekt in Limburg de goudkoorts op! In de maanden april, mei en juni wordt namelijk het Witte Goud, ofwel de asperge, geoogst. Tijdens de oogstmaanden staat Limburg bol van de festiviteiten. Het is ook de perfecte tijd voor een bezoek aan een aspergeteler. En natuurlijk mag u het proeven van het Witte Goud niet overslaan.

Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de asperge en bezoek de Aspergemarkt op Hemelvaartsdag in Arcen! De markt begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Er zijn verschillende redenen om de markt eens te bezoeken. U kunt bijvoorbeeld genieten van de demonstraties over het oogsten, sorteren en wassen van het Witte Goud. Of u kunt wat typische ‘aspergeproducten’ proeven zoals wijn voor bij de asperges, aspergelikeur, aspergevlaai en aspergechocolade. Verder is er ook aandacht voor ambachten die te maken hebben met de fabricage van streekproducten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen