Food contest 2018: de nieuwe Venlo snack

Foto: VenloVerwelkomt.

Venloverwelkomt is samen met het SPIJS! Foodfestival op zoek naar een nieuwe Venlose snack. Hobbykoks en professionele chefs kunnen meedoen aan een wedstrijd.

Inmiddels heeft Venlo ook een aantal typisch Venlose gerechten op zijn naam staan: van het friet-ei, de Valuas kroket, Venlose mayonaise, Venlose peperkoek tot aan de Baer de Worskes. Kun jij aan dit rijtje nog een nieuwe, verrassende snack toevoegen?
Van jong tot oud, van hobbykok tot professionele chef: iedereen mag meedoen aan de food contest voor de nieuwe Venlo Snack.
Geef je creativiteit de vrije loop en bedenk een nieuwe snack! Dit mag van alles zijn, van een gefrituurde snack tot een klein hapje, een broodje of soep.

Iedereen die zich voor 13 mei ingeschreven heeft, mag zijn snack op 24 mei presenteren aan een studentenjury op de HAS.

Beoordeling door professionele jury
De studentenjury kiest drie finalisten die tijdens het SPIJS! Foodfestival hun snack mogen presenteren aan een jury van deskundigen op het gebied van food: topkok Philippe Mattioni, Hay Thissen van Hela Thissen, Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients en Vain Lebis van restaurant Vain’s.

Waar let de jury op?

-Wordt er gebruik gemaakt van streekproducten?

-Hoe gezond is de snack?

-Hoe lekker is de snack?

-Hoe vernieuwend is de snack?

Wat valt er te winnen?
Als jouw snack gekozen wordt tot Venlo Snack 2018 krijg je natuurlijk eeuwige roem, maar dat is nog lang niet alles:

-De winnaar mag tijdens het SPIJS! Foodfestival op zondag 3 juni zijn snack aanbieden vanuit de Venloverwent Snackmobiel.

-Er wordt gezocht naar een winkel, restaurant of snackbar in Venlo (afhankelijk van het type snack) waar de winnende snack voor minimaal een halfjaar verkrijgbaar zal zijn.

-Je krijgt als bedenker van de snack de enige echte Venlo Snack 2018 trofee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen