Doneeractie zomerpakketten voor kinderen in armoede

Foto: https://www.1kleingebaar.nl/

Denk jij wel eens na over de verborgen armoede in je buurt? De mensen die het net redden?
Misschien wel de buren die worden veroordeeld omdat je ze nooit op school ziet, blijkt dat ze twee banen hebben om het net te redden. Hard werken en dan aan het eind van de maand net te veel verdienen om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Dit zijn gezinnen die komen helaas net niet in aanmerking voor de hulpregelingen van gemeente of voedselbank.

De zomervakantie komt eraan, 6 weken vrij van school. Voor de meeste kinderen betekend dat op vakantie of lekker samen uitstapjes doen en naar een pretpark. Maar dat geldt niet voor alle kinderen, 1 op de 9 kinderen kijken enorm op tegen de vakantie. Omdat hun vriendjes en klasgenoten weggaan en plezier hebben en zij thuis achterblijven. Simpelweg omdat daar geen geld voor is. Daarom is Stichting 1 klein gebaar 103 zomerpakketten aan het maken voor deze gezinnen.

Zomerpakket
Een rugzak vol leuke cadeautjes om van de zomervakantie thuis een mooie tijd te maken vol zomerpret. De stichting heeft de afgelopen maand met diverse pretparken, ondernemers en sponsors gesproken en zij zijn allen bereid een flinke korting te geven of in sommige gevallen zelfs gratis kaartjes.

Voor 1 Klein Gebaar is de steun van lieve mensen en ondernemers enorm belangrijk om alle kinderen deze zomer een uitstapje te kunnen aanbieden. De stichting werkt volledig op non-profit basis en zijn afhankelijk van de donaties en goedheid van particulieren en bedrijven die hun initiatieven ondersteunen.

Sponsor het zomerpakket
Word sponsor van Stichting 1 Klein Gebaar en breng wat zonlicht in het leven van deze kinderen.
Doneer een klein bedrag via hun doneeractie. Of maak een bijdrage over t.a.v. zomer op NL57ABNA0511290608 t.n.v. Stichting 1 Klein Gebaar.

Over de stichting
Stichting 1 Klein gebaar is een organisatie die opkomt voor de absolute minima. De mensen die tussen wal en schip vallen, en daardoor geen aanspraak kunnen maken op allerlei voorzieningen zoals hulpregelingen van de gemeente of voedselbank. D.m.v verschillende projecten proberen we het leven van deze kinderen van de verborgen armoede iets te verlichten, een zonnetje is zware financiële tijden.

 

Reacties

article
41774
Doneeractie zomerpakketten voor kinderen in armoede
Denk jij wel eens na over de verborgen armoede in je buurt? De mensen die
https://venlo.nieuws.nl/nieuws/41774/doneeractie-zomerpakketten-kinderen-armoede/
2018-04-15T08:51:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/351/2018/04/15002146/klein-gebaar.jpg
Cultuur, nieuws