Ondernemer in het zonnetje; Kledingwinkel Fleurig

Foto: Lina Kamman - draagt mode van Fleurig. Broek van de eigen kledinglijn.

Fleurig is al drie jaar, de gezellige tweedehandskleding winkel , in Venlo. Fleurig is een (tweedehands) kledingwinkel waar klanten ook zelf kleding en speelgoed kunnen inbrengen.

Over Fleurig
Team ‘Fleurig’ bestaat uit Anouk Peulen en Lonneke Thijssen. Zij zijn twee gezellige dames die van aanpakken houden. Hun gezinsleven staat op de eerste plaats, hun eigen kinderen zul je daarom geregeld in de winkel aantreffen wat gezellige dynamiek met zich mee brengt.

Negen jaar geleden begonnen de dames met kledingbeurzen, gaandeweg werd de behoefte aan (tweedehands) kleding duidelijk voor een blijvend concept. Mensen hadden de behoefte om het hele jaar door leuke, betaalbare kleding te kopen, eveneens te kleine kleding in te leveren.

Wegwerp-maatschappij
Fleurig is zich er heel bewust van dat we in een wegwerp-maatschappij leven. Mensen gooien steeds vaker kleding, eveneens speelgoed weg, welke nog een tweede leven verdienen. Met Fleurig dragen ze een steentje bij aan het verminderen van de afvalberg in deze wegwerpcultuur.

Kleding inleveren
Mensen kunnen bij Fleurig ook hun (te kleine) kinderkleding inleveren. Bij verkoop van de kleding ontvangt de inbrenger een klein bedrag van de verkoopprijs. Ook heeft de inbrenger heeft geen werk met de verkoop.

Wat neemt Fleurig in

  • Tassen, riemen en sieraden voor kinderen.
  • Seizoensgebonden kinderkleding in de maten 50 tot en met 176
  • Kleding die niet kapot of verwassen is.
  • De kleding dient gewassen en gestreken te zijn.

Wat betreft het speelgoed kan eigenlijk alles ingeleverd worden, mits het nog compleet is en er netjes uitziet. Denk bijvoorbeeld aan leesboekjes, spellen, puzzels, poppen spullen, loopwagentjes etc. Babyspullen zoals bijvoorbeeld een boxkleed, een muziekmobiel kun je ook inleveren.

Bij vragen of meer informatie over het inbrengen kan je Fleurig een berichtje sturen.

Eigen kinderkleding-lijn
Sinds kort heeft Fleurig ook een eigen kinderkleding-lijn, zo maken ze onder andere leuke rokken en broekjes. Zelfgemaakt en dus uniek.


(Een fleurig broekje, gemaakt door Fleurig – Verkoopprijs € 12,95)

Workshops
Fleurig verzorgd ook verschillende workshops in de winkel, passende bij het seizoen. Denk hierbij aan schminken en knutsel activiteiten. Binnenkort is de workshop vlechten (leuk voor de aankomende communie.)

Openingstijden en adres
maandag      gesloten
dinsdag        gesloten
woensdag     10.00-17.00
donderdag    10.00-14.00
vrijdag          10.00-17.00
zaterdag       12.00-16.00
zondag         gesloten

Fleurig is gevestigd op de Bisschop Hoensbroeckstraat 67 in Venlo. Parkeren kan gratis voor de deur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen