Snoezelruimte voor afdeling zorggroep Jasmijn

Foto: ©Zorggroep.

Sinds begin april kunnen de bewoners van Jasmijn snoezelen. Jasmijn is een afdeling van De Zorggroep in Venlo voor ouderen met onder meer psychiatrische problemen (gerontopsychiatrie). In een snoezelruimte met speciale kleuren, geuren en materialen kunnen zij voortaan afleiding, rust en ontspanning vinden.

Chantal Philipsen werkt op Jasmijn en heeft zich met enkele collega’s sterk gemaakt voor een snoezelruimte. “Snoezelen is een samensmelting van ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. In de kamer bevinden zich een waterbed, tastkussens, een buis met bewegende luchtbellen, een projector die patronen op de muur laat verschijnen en een ontspanningsstoel. Dunne lichtgevende plastic kabels die veranderen van kleur, groene accenten en op de muur een foto van een bos geven het geheel een rustgevende uitstraling.”

Subsidie uit het overheidspotje van ‘Waardigheid en trots’ heeft de snoezelruimte mogelijk gemaakt. Chantal: “Dat geld is vooral bedoeld voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen die zorg nodig hebben. Het geld moet besteed worden aan een zinvolle daginvulling. Dat kan met snoezelen, waarmee we onze zorg ook nog belevingsgerichter maken. We hebben daarover ook goed overlegd met familie en zijn er trots op dat we dit met z’n allen hebben kunnen bewerkstelligen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen