Genomineerden Rode Lintje bekend

Ieder jaar reikt GroenLinks Venlo het Rode Lintje uit aan een sociaal initiatief uit onze gemeente. Er zijn 3 genomineerden en uiteindelijk zal er één het Rode Lintje 2018 ontvangen.

De Genomineerden van dit jaar zijn: Marian Punt van de Hoëskamer van Bewonersgroep de Ruijsdonck, Niek Broeren uit Arcen en Stichting Platform Sociale Zekerheid.

Marian Punt van de Hoëskamer van Bewonersgroep de Ruijsdonck
Zij zet zich samen met een groep vrijwilligers belangeloos in om allerlei activiteiten te organiseren voor ouderen. Kienen, koffie uurtjes en koken voor ouderen, zij levert op allerlei manieren een bijdrage.

Niek Broeren uit Arcen
Niek is een 25 jarige man die in Arcen een initiatief is begonnen om vluchtelingen in contact te brengen met senioren in Arcen. Samen met vluchtelingen doet hij allerlei klusjes zoals tuinieren en grof vuil wegbrengen bij de ouderen, zodat zij elkaar leren kennen en de vluchtelingen de kans krijgen om te wennen aan hun nieuwe omgeving en om de taal te leren.

Stichting Platform Sociale Zekerheid
Zij geven kosteloos informatie en advies over sociale zaken zoals uw rechten en plichten tijdens de ziektewetperiode, of voorzieningen en regelingen voor minima of re-integratiemogelijkheden naar betaald werk en hoe verder als dit niet gaat. Iedere maandag hebben zij in de Zuidpilaar in Venlo-Zuid een spreekuur.

De uitreiking
De uitreiking van het Rode Lintje vindt plaats op 16 maart 2018.

Locatie: Theater de Garage, Saxenkampstraat 2 in Venlo.
Tijd: Inloop 19.00 en het programma begint om 19.30 uur.
Inspirerende sprekers en muziek van Lisa Weiss.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen