Limburgse Kampioenschappen Springen Indoor Pony’s in Velden

Foto: PSV Zeldenrust.

Paardensportvereniging Zeldenrust uit Velden organiseert komend weekend de Limburgse Kampioenschappen Springen Indoor Pony’s.

Het is een evenement waar jeugdtalent in de spotlights staat. Zeldenrust is een kleine vereniging met Manege Molendijk als thuishonk.

Negentig jaar
De vereniging bestaat negentig jaar en viert dus een jubileum. De manege heeft maar een zeer klein leden aantal, dat zich door alle jaren heen samenspant om de vereniging overeind te houden en elke keer weer mooie resultaten mag leveren.

Gedurende de 90 jaren dat deze vereniging bestaat, heeft ze al vele talenten in de paardensport geleverd. Onlangs is er gehuldigd, het duo paard en ruiter, Matcho en Twan Schoofs samen 100 jaar. Deze heer van 76 lentes jong is nog altijd actief in de springsport en in de vereniging en is jaren lang chef de equipe geweest voor de Nederlandse dressuur en springsport voor de pony’s en heeft medailles binnen weten te halen samen met het Nederlands team.

Meerdere eigen jeugdleden doen mee aan de Limburgse Kampioenschappen. Anthony Schreinemachers werd vorig jaar Limburgs kampioen springen in de klasse CL.

Limburgse Kampioenschappen Springen Indoor Pony’s vind plaats op 17 en 18 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen