Lex Uiting krijgt eigen tv-programma

Foto: Stil beeld -Lex Uiting op Youtube.

Tv-presentator en radio-dj Lex Uiting krijgt later dit jaar voor het eerst een eigen programma op NPO 3. Voor Lex Lokaal trekt hij de provincies in voor bijzondere verhalen.

“In elke aflevering pakken we een thema als ‘de liefde’ beet en trekken we de streken en provincies in”, zegt Uiting tegen het Algemeen Dagblad. Zijn programma krijgt zes afleveringen.

Het BNNVARA-programma Lex Lokaal is een programma-idee van Uiting zelf. ,,Een keer bewust niet met de bril van de Randstedelijke hipheid waar we op tv telkens doorheen kijken; de jongens met de knotjes en de latte macchiato’s. Het echte leven vindt misschien wel plaats in bijvoorbeeld Noord-Groningen. En we gaan die streken echt verkopen met mooie droneshots. Bijna als een visuele ansichtkaart.’’

Lex Lokaal komt vanaf september op de buis.

Vastelaovesdocumentaire
Uiting, die vorig jaar stadsprins van Venlo was, trekt momenteel volle zalen met de vastelaovesdocumentaire Nao ’t Zuuje. De documentaire ging op 6 januari in première in Venlo. Sindsdien draait de film in zeventien filmtheaters. Donderdagavond is om 21:45 uur een verkorte versie van vijftig minuten te zien op NPO3.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen