Limburgs nieuws: Tien vakantieparken in Limburg moeten sluiten

Foto: Wikipedia - Foto ter illustratie.

Ongeveer tien vakantieparken in Limburg zijn broeinesten van criminaliteit en moeten daarom sluiten. Dat zegt gedeputeerde Eric Geurts (toerisme).

“Daar zien we criminele activiteiten, zoals vrouwenhandel. Dat willen we niet.” Om welke parken het precies gaat wil Geurts niet zeggen.

Grens
Om bewijs te verzamelen werken de provincie en betreffende gemeenten op dit moment samen met justitie en de Belastingdienst om de parken voorgoed op slot te krijgen. “Ik wil een grens stellen. Limburg is een toeristisch topproduct, daar werken we met zijn allen hard voor elke dag. We moeten dan ook zien te voorkomen dat de slechte broeders het verpesten voor de rest.”

Criminaliteit
Wanneer de parken zullen worden gesloten is niet bekend en zal per park verschillend zijn. “Het is een lang en ingewikkeld proces. Het begint ermee dat je überhaupt moet kunnen aantonen dat er sprake is van criminaliteit.”

Zo wilde de burgemeester van Maasgouw vorig jaar nog korte metten maken met de vermeende criminaliteit op park de Heelderpeel waar eerder een wietkwekerij werd ontmanteld, schoten gelost en auto’s gestolen. Maar van een grote inval werd vanwege gebrek aan bewijs uiteindelijk afgezien.

Kwaliteit
De provincie vindt dat de kwaliteit van alle Limburgse vakantieparken omhoog kan. Op zes plekken wordt nu een proef gehouden om te kijken of ze dit voor elkaar te krijgen kunnen krijgen.

Bron De Limburger.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen