Venlonaar Danny loopt marathon voor overleden dochtertje

Foto: Danny Zub bij de marathon in Rotterdam.

De 33-jarige Danny uit Venlo heeft gisteren de marathon van Rotterdam gelopen. Hij begon eind vorig jaar met hardlopen om zijn hoofd leeg te maken vanwege het verlies van zijn 5-jarige dochtertje Lynn. Mooie herinneringen heeft hij aan de wensvervulling van Lynn door Make-A-Wish Nederland en daarom heeft hij zich laten sponsoren voor dit goede doel. Aangemoedigd door een grote schare familie en vrienden haalde hij geëmotioneerd de eindstreep.

€ 3.642 bij elkaar gelopen
Hoe verschrikkelijk is het als je te horen krijgt dat je dochtertje een hersentumor heeft. En hoe mooi is het als een organisatie als Make-A-Wish dan een dag organiseert waarop het levensbedreigend zieke kindje samen met het gezin even weer kan genieten. Na het overlijden van zijn dochtertje in november van afgelopen jaar, heeft hij de renschoenen aangetrokken om zijn hoofd leeg te maken. En al lopende heeft hij besloten te gaan trainen voor de marathon van Rotterdam en zich te laten sponsoren om zo iets terug te doen voor dit goede goel. Deze actie heeft hij heel mooi ‘42.195 km for my princess’ genoemd. Zijn streefbedrag van €2.500 heeft hij ruimschoots gehaald. Het bedrag dat hij binnenhaalde is namelijk €3.642! Hiermee doet Danny een bijdrage aan de wensvervulling van andere kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Lynn was mijn prinsesje
Danny geeft aan dat Lynn altijd zijn prinsesje was en ze wilde ook graag prinsesje zijn. Daarom heeft Make-A-Wish haar in 2015 een prinsessendag gegeven. Gehuld in een prinsessenjurk bezocht zij o.a. een kasteel en reed ze ritje in een koets. Zij heeft hier met volle teugen van genoten, sinds tijden was ze weer vrolijk. Ook Danny en haar broertje Dustin hebben ervan genoten. “Dat heeft mij mooie herinneringen voor het leven gegeven.” aldus Danny.

Make-A-Wish Nederland
Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat doet Make-A-Wish Nederland niet voor niets. In al die jaren is gebleken dat voor het wenskind en zijn familie een wensvervulling onvergetelijk is. Het laat het kind weer gewoon kind zijn in plaats van patiënt en geeft het hele gezin kracht voor hun toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen