IJver Bierfestival Venlo viert 5e editie in de zomer

Foto: © Ijver bierfestival - persfoto.

IJver bierfestival vindt dit jaar in tegenstelling tot alle eerdere edities in de zomer plaats. De 5e editie is op zaterdag 29 juni op de Lage Loswal in Venlo. Het festival maakt gebruik van het feit dat er meer ruimte is op de Venlose evenementenkalender in de maand juni. Eerdere jaren vond het bierfestival altijd plaats in de maand mei.

Het bierfestival kende in 2018 de eerste editie op het Dominicanenplein en moest in de corona jaren enkele keren verstek laten gaan. Door de jaren heen is het evenement flink gegroeid en bijna verdubbeld in bezoekersaantal. Dit jaar verwacht de organisatie circa 1500 bezoekers. Ook het aantal aanwezige brouwers is door de jaren heen gegroeid, met nog steeds de focus op kleinschalige en ambachtelijke bierbrouwers. Dit jaar zijn dat er 14 die samen meer dan 100 speciaalbieren aanbieden. Een groot aantal van hen komt uit Limburg.

Into Indo, Nena Pizza en Kaas & Kaasjes zorgen voor de bijpassende hap en borrelplanken. Daarnaast is er ook nog live muziek op het festival met uitzicht op de Maas. Kaarten voor de jubileumeditie zijn verkrijgbaar via de website www.ijverbierfestival.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen