Opening nieuw Leerwerkbedrijf Buitengewoon in Venlo

Foto:

Deze week is het 4e leerwerkbedrijf van Onderwijsgroep Buitengewoon geopend. Naast restaurant ’t Lingsterhoafke in Tegelen (horeca), de ecologische stadstuin in Venlo-Zuid (groen), het Job Education Center in Blerick (logistiek) is er nu ook een leerwerkbedrijf in het centrum van Venlo.

Ondanks dat het leerwerkbedrijf aan de Grote Beekstraat al vanaf oktober in gebruik is genomen werd dit maandag samen met de jongeren, wethouders, samenwerkingspartners en overige betrokkenen gevierd. Aan Ryan en Soumaya, twee jongeren die een traject volgen bij het leerwerkbedrijf, de eer om de officiƫle openingshandeling voor hun rekening te nemen en het befaamde lintje door te knippen.

Voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt
Leerwerkbedrijf Buitengewoon is een plek waar jongeren met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen voor ontwikkelingsvraagstukken en waar ze ondersteund worden bij het participeren in de maatschappij. Onder begeleiding van een transitiecoach en/of werkcoach worden ze begeleid bij de overstap van school naar werk. Dit gebeurt onder andere door met leerlingen naar bedrijven te gaan en daar werkzaamheden te verrichten, competenties aan te leren en werkervaring op te doen. Het doel is om leerlingen te laten uitstromen naar een betaalde baan met ondersteuning voor zowel werkgever als werknemer op maat.

Bruggenbouwer
Bij alle vier de leerwerkbedrijven fungeert Onderwijsgroep Buitengewoon als bruggenbouwer tussen betrokken partijen. De jongere zelf, de ouders, school, gemeente en de bedrijven in de regio. Een belangrijk onderdeel van het succes is dan ook de samenwerking met de ondernemers uit groot Venlo. De komende tijd gaat de onderwijsgroep aan de slag met het verder uitbreiden van het netwerk aan ondernemers en het matchen van jongeren.

Onderwijsgroep Buitengewoon
Onderwijsgroep Buitengewoon is de overkoepelende organisatie van zeven scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en praktijkonderwijs. Zij bieden kinderen en jongeren met specifieke opvoedings- en ontwikkelingsvragen extra ondersteuning en begeleiding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen