Zwerfafvalopruimgroep wint duurzaamheidsprijs voor zwerfafvalproject in Venlo-Noord

Foto:

De zwerfafvalopruimgroep in de schilderswijk in Venlo-Noord heeft de provinciale duurzaamheidsaward gewonnen voor het zwerfafvalproject in de wijk. De bekendmaking van de duurzaamheidsaward werd onthuld tijdens de feestelijke uitreiking van de Landelijke Awards voor Duurzaamheid in Zeist, waarbij de zwerfafvalopruimgroep met trots de publieksprijs in de categorie “Opruimen lokaal not for profit” voor de provincie Limburg in ontvangst nam.

De Duurzaamheidsawards, een initiatief van gerenommeerde organisaties zoals Big Improvement Day, United Consumers, Vote Company en de Plastic Soup Foundation, hebben tot doel een bijdrage te leveren aan een betere leefbaarheid en het bevorderen van verbondenheid in buurten en wijken.

Met een buitengewone waardering van 9,65 van het publiek in Limburg, heeft het zwerfafvalproject van Venlo-Noord niet alleen erkenning gekregen, maar heeft het ook bewezen dat gemeenschapsinspanningen een aanzienlijke impact kunnen hebben op het behoud van een schone en duurzame omgeving.

Initiatiefnemer Mohamed El Moukadam reageerde verheugd op het nieuws. “Het project is door iemand anders ingediend. Het is fijn dat anderen ons werk zien en waarderen. Dat wij dan ook nog de hoogste waardering in Limburg hebben van het publiek, is extra mooi.”

Dankzij de inspanningen van de vrijwilligers, die zes keer per jaar de buurt opruimen, is de Venlose wijk enorm verbeterd. El Moukadam deelde zijn ervaring: “Toen we twaalf jaar geleden met het initiatief startten, moesten we veel vaker de straat op om de buurt schoon te houden, toen werden er zelfs bankstellen in perkjes gedumpt. Nu de buurt schoner is, zien we dat mensen meer om de buurt geven. We merken ook dat steeds meer mensen zich aansluiten bij ons. Toen we begonnen waren we met een man of vijf, dat zijn er nu vaak 25 tot 30 per keer.”

Niet alleen beschouwt El Moukadam de prijs als een eerbetoon aan de buurt, maar hij benadrukt ook de groeiende betrokkenheid van inwoners in heel Venlo bij het behouden van een leefbare omgeving. “Er zijn in Venlo steeds meer mensen bezig met het leefbaar houden van hun buurt. Door dit allemaal samen te doen houden we Venlo schoon, dus die prijs is voor iedereen.”

Deze overwinning onderstreept niet alleen de lokale inspanningen, maar fungeert ook als een inspiratiebron voor andere gemeenschappen om zich te verenigen in de strijd tegen zwerfafval en voor een duurzamere toekomst.

Hoe kun je meedoen?

  • Vrijwilligerswerk: Sluit je aan bij onze groep vrijwilligers die zes keer per jaar samenkomen om de buurt op te ruimen. Samenwerken maakt het werk lichter en leuker!
  • Bewustwording verspreiden: Deel onze boodschap! Moedig je vrienden, familie en buren aan om ook deel te nemen aan dit belangrijke initiatief.
  • Ideeën en Suggesties: Heb je ideeën om ons project te verbeteren? We horen graag jouw suggesties en staan open voor nieuwe initiatieven.

Hoe te bereiken
Kom naar onze volgende opruimdag of neem contact met ons op via [email protected] om meer informatie te krijgen over hoe je kunt deelnemen.

Laten we samenwerken voor een schonere, groenere toekomst voor de Schilderswijk en Venlo-Noord. Samen zijn we sterk tegen zwerfafval!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen