Koploperproject Maas Venlo presenteert zich op Deltacongres

Foto: VIP Balon.nl

Venlo – 03-11-2015 – Het Venlose Koploperproject Maas presenteert zich op 5 november tijdens het Nationaal Deltacongres 2015. Het project combineert de verbetering van hoogwaterveiligheid met gebiedsontwikkeling rond de Maas. Het Koperloperproject maakt onderdeel uit van het Deltaprogramma Maas 2015.

Over het project
In Venlo leven we met de Maas. We verdienen er ons geld en we genieten dagelijks van de kwaliteit die de rivier toevoegt aan Venlo. Hoogwaterveiligheid is daarbij van essentieel belang. De beveiliging van de Maas in Venlo is aan verbetering toe. Een opgave die niet los kan worden gezien van andere ontwikkelingen in het gebied rond de Maas. Het Koploperproject stelt zich tot doel deze hoogwateropgave op slimme wijze te combineren met gebiedsontwikkeling op de Venlose Maasoevers.

Kansen voor samenwerking
De opgave in Venlo richt zich op effecten die veel breder voelbaar zullen zijn dan in Venlo alleen. Ook regionale en provinciale partners worden betrokken bij het project. Op 7 oktober 2015 onderschreven de provincie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei, en de gemeenten Peel en Maas en Venlo het gezamenlijk belang van de samenwerking met een intentieovereenkomst. Deze samenwerking vormt een unieke kans voor de verdere ontwikkeling van Venlo als logistieke hotspot en het verbeteren van de infrastructuur zoals goederenvervoer over water en knelpunten in het spoorvervoer. Zo gaan veiligheid en leefbaarheid van de Maasoevers hand in hand en blijft het fijn ‘leven met de Maas’ in Venlo.

Contact
Wilt u meer weten over het Koploperproject Maas Venlo? Neem contact op met projectleider Michiel van der Hagen, telefoonnumer:  077-359 6897 of via e-mail: [email protected].

Voor meer info en documentatie click hier

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen