Fakkelbidtocht in Roermond

Naar verwachting zullen daarom volgende week zaterdag (3 oktober) wederom honderden mensen, met brandende fakkels in de hand, biddend door de straten van de bisschopsstad trekken. Om 18.30 uur start de eucharistieviering in de kathedraal, waarin hulpbisschop Everard de Jong voorgaat. Rond 19.30 uur wordt de bidtocht in gang gezet.

Fakkels (en voor kinderen lampionnen) zijn ter plekke verkrijgbaar voor € 2,-. Onder begeleiding van vrijwilligers en verkeersregelaars vertrekt de tocht, dit jaar voor de 29e maal, biddend en zingend richting de Kapel. De tocht, een initiatief van het bisdom Roermond, kent al vanaf de eerste editie deelnemers afkomstig uit alle richtingen van Limburg – en daarbuiten – en diverse leeftijden. Rond 21.00 uur wordt een gebedsviering gehouden in de Kapel in ’t Zand. Aansluitend is er gelegenheid tot aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste in de kapel, biechtgelegenheid en kan worden gebeden bij het genadebeeld en de put in de processiegang.

Na afloop zijn er pendelbussen die de deelnemers terugbrengen naar de startlocaties en het NS-station. Opgave voor deelname aan de tocht, H. Mis of gebedsdienst is niet nodig.
Meer info: http://www.bisdom-roermond.nl/fakkelbidtocht-in-roermond

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen