Oprichting actiecomité:  ‘t zwembad mot blîeve (’t is ván os)

Foto: CC0 Public Domain

De gemeenten Venlo en Horst aan de Maas zoeken naar mogelijkheden voor de aanleg van een regionaal zwembad bij het Floriadeterrein. Daarmee zou Zwembad De Berkel overbodig worden.  Veel Horstenaren zien dat niet zitten, Dat is gebleken bij de handtekeningenactie van de SP voor behoud van het zwembad.

Maar die handtekeningenactie heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. Vandaar dat een aantal mensen bezig zijn met het oprichten van een actiecomité. Volgens die mensen die bezig zijn met de oprichting van het actiecomité  “‘t zwembad mot blîeve (’t is ván os)” betekent een nieuw zwembad elders, kapitaalvernietiging. Immers: door de gemeente zijn acties ingezet die hebben geleid tot een structureel fors lagere exploitatie van zwembad De Berkel en er is recentelijk nog flink in geïnvesteerd. Een nieuw zwembad levert financiële risico’s op voor Horst aan de Maas. Het huidige zwembad trekt nog altijd grote aantal bezoekers. En een nieuw – subtropisch – zwembad  is niet nodig, want dat hebben we in Horst aan de Maas al: bij Loohorst (Limburgse Peel) en Meerdal. Samenvattend: het huidige zwembad De Berkel  voldoet aan de wensen en eisen van de bevolking van de gemeente Horst aan de Maas: een zwembad naar Horster maat. Daarom:  ‘t zwembad mot blîeve (’t is ván os).

Het comité-in-oprichting roept mensen op zich aan te sluiten. Mensen die ook vinden dat er geen enkele reden is om een goed functionerend zwembad te slopen, kunnen zich melden. Een telefoontje naar Paul Geurts (06-57311011) of een emailbericht ([email protected]) is al voldoende.

Paul Geurts en Aniet Fonteijne (Comité-in-oprichting ‘t zwembad mot blîeve)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen