D’n Oeles:Prins Roy I Peters gaat samen met Cor Jansen en Werner Bloemen voorop in de Tegelse Vastelaovend.

Foto: aneta martens

Oeles Trio 2017
Zaterdagavond 11 februari heeft Oeles-vors Gé Cornet in Cultureel Centrum D’n Haandert tijdens het jaarlijkse Prinsebal het Oeles Trio 2017 gepresenteerd. Prins Roy I Peters gaat de komende twee weken samen met zijn adjudanten Cor Jansen en Werner Bloemen voorop in de Tegelse Vastelaovend.

Met de uitverkiezing treedt Roy Peters in de voetsporen van zijn vader Jos die in het jaar 1961 als Oeles-prins het voor het zeggen had tijdens de drie dolle dagen in Tegelen. De 49-jarige vrijgezel is een echte Tegelse jongen die midden in het centrum woont op de Sint Martinusstraat. Sinds 2011 is Prins Roy I lid van de Raad van Elf van Vastelaovesgezelsjap D’n Oeles en vanaf vorig jaar is hij de ceremoniemeester. Daarnaast maakt hij deel uit van verschillende commissies binnen de vereniging. In het verleden was hij 18 jaar lid van Joekskapel Sokkerpaek en daarnaast maakte hij 17 jaar deel uit van zangkwartet “Döbbel Hae Döbbel Het”. Het absolute hoogtepunt was deelname aan de LVK-finale in 2009. In zijn vrije tijd wandelt Peters veel en is hij sinds twee jaar lid van kookclub “CCPL donderdaag-4”.

Adjudant Cor Jansen (56) werd geboren in het centrum van Tegelen en woonde later in de wijk Op de Heide. Vanaf zijn vroege jeugd had Jansen veel interesse in vrachtwagens. Vandaag de dag heeft hij daar nog steeds mee te maken getuige zijn werk als Manager Transport bij Janssen Distribution Services in Venlo (beter bekend als Janssen auto’s). Cor is sinds 2009 weduwe en vader van vier kinderen: Michelle, Juliëtte, Maurice en Guido. De familie Jansen woont op de Hoogstraat in Tegelen. In zijn vrije tijd wandelt Cor graag en toert graag in zijn cabrio. Enkele jaren geleden kwam hij als trompettist terecht bij Oeleskapel Tegels Blood en werd later voorzitter van deze club. Inmiddels maakt Jansen voor het zesde jaar deel uit van de Raad van Elf van VG D’n Oeles.

Adjudant Werner Bloemen (43) is ook een echte Tegelse jongen en woonachtig op de Nachtegaalstraat. Hij heeft sinds enkele maanden een relatie met Iris Denessen. Sinds 1998 is Bloemen als Operations Manager/Planner werkzaam bij Intercontor Venlo (onderdeel Seacon Logistics). Daarnaast is hij oproep-chauffeur bij Cremers Coolcare en vervoert zodoende geregeld een vracht groente naar de oosterburen. Met Geregeld Ôngeregeld en Sjots en Sjeif nam Bloemen deel aan menig Tegelse optocht en won met deze groepen geregeld prijzen. Ook Werner maakt al sinds enkele jaren deel uit van de Raad van Elf van VG D’n Oeles.

Het motto van het Oeles Trio 2017 is als volgt: “Laef dienen druim en geneet van ’t laeve, weej gaon veurop en zulle alles gaeve!” Op zondag 19 februari houdt het Oeles Trio 2017 receptie in Cultureel Centrum D’n Haandert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen