Per 1 januari heeft de gemeente Venlo de proef met aangestuurde thuishulp in wijkteams gestopt.

Foto: De Gelderlander

De gemeente Venlo heeft per 1 januari de proef met aangestuurde thuishulp in wijkteams gestopt. In plaats van een besparing leverde het Venlo veel meer organisatiekosten op. Ook plannen voor een algemene voorziening lijkt financieel niet haalbaar.

Een proef met de wijkteams liep in Venlo-Noord en Tegelen-Steyl.

Aanbieders van huishoudelijke hulp – in dit geval T-Zorg, Proteion Thuis en Helpende Hand – moesten met elkaar samenwerken binnen een wijkteam. Venlo deed de planning en coördinatie.Men wilde zodoende de concurrentieprikkel er uit halen en sturen op kwaliteit in plaats van kwantiteit

Echter Venlo was tonnen extra kwijt vanwege de planning en bovendien liep het aantal uren niet terug.

Een nieuw idee van de gemeente. in het kader van Algemene voorziening
Men wilde Algemene voorziening oprichten voor huishoudelijke hulp. Die zou moeten werken voor mensen zonder en mensen met beperking. Maar dat bleek financieel niet haalbaar. De gemeente zou veel kosten maken en veel van de opbrengsten af moeten dragen aan het rijk. Het plan werd afgeschoten.

Wat nu?
Venlo gaat werken met een model waarbij aanbieders per vier weken een bijdrage per cliënt krijgen. Voor dat geld moeten cliënten over een schoon en leefbaar huis beschikken. Hoeveel uur hulp ze daarvoor krijgen, is aan de aanbieder die hierover afspraken maakt met de cliënt.(bron Skipr)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen