Limburgse Molendag op zondag 2 oktober.

Foto: www.thatshappening.com

Venlo – 21-09-2016 – Heeft u ook alweer de eerste herfstgeuren en –kleuren waargenomen? De Limburgse molenaars zijn er blij mee, want dat betekent dat er herfstwind in aantocht is om ‘hun’ molens volop te laten draaien.

U kunt het met eigen ogen aanschouwen tijdens de Limburgse Molendag op zondag 2 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. Die dag zijn maar liefst zestig molens door heel Limburg gratis te bezoeken. Trotse molenaars vertellen u graag alles over het bijzondere stukje Limburgs erfgoed dat zij in stand houden. Volg een rondleiding, ontdek hoe een molen van binnen werkt, bekijk hoe allerlei soorten graan worden gemalen, proef van diverse lekkernijen, bezoek een molenexpositie of geniet van muzikale klanken tijdens een van de molenconcerten. Er is in iedere regio en voor iedere leeftijd wat wils. Ook zijn er diverse speciale activiteiten in het kader van het Provinciaal Jaar van de Limburgse Molens.

Niet alleen windmolens, ook watermolens en de waterkrachtcentrale van Nederweert zijn tijdens de Limburgse Molendag opengesteld. Overal geven mulders en gidsen uitleg. Nieuw is de deelname van de eerste ‘moderne’ windmolen aan de Limburgse Molendag: Coöperwiek op het Windmolenpark in Neer. Bezoekers krijgen hier tekst en uitleg over het opwekken van elektrische energie met behulp van windenergie en over de bouw van de windmolen door Coöperatie Zuidenwind.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen