5 t/m 11 september is het de Week van de Alfabetisering.

Foto: www.lezenenschrijven.nl

Bent u er klaar voor?

Over enkele weken is het zo ver: van 5 t/m 11 september is het de Week van de Alfabetisering. Een week lang worden er overal in Nederland activiteiten georganiseerd met betrekking tot laaggeletterdheid. Ieder jaar is dit weer een groots feest waar veel organisaties aan mee doen en het is een boost voor de agendering van laaggeletterdheid. Dit is belangrijk, want het aantal laaggeletterden groeit namelijk nog steeds.
Wij hebben er heel veel zin in. U toch ook?

Tweet mee!
Sluit u aan bij een activiteit of organiseert u er zelf een? Een taallunch, expositie, filmvertoning, voorleessessie, debat of iets heel anders? Deel uw plannen op Twitter met #WvdA16! Onder de twitteraars die de hashtag gebruiken, verloten we enkele kaartjes voor de Efteling.

Wist u dat…
Iedereen die voor 28 augustus een activiteit aanmeldt een poster en ballonnen krijgt om de activiteit aan te kleden? Ook kan de algemene aankondigingsposter overal worden geprint en opgehangen. Kleur samen met ons Nederland groen en maak laaggeletterdheid onderwerp van gesprek.

 

Stop laaggeletterdheid
Onze droom is dat heel Nederland leest en schrijft. Dat niemand aan de kant hoeft te staan. Toch zijn er 2,5 miljoen mensen in Nederland van 16 jaar en ouder die grote moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Omgaan met een computer vinden ze ook vaak lastig. En dat aantal groeit nog steeds! Samen kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen leren lezen, schrijven en rekenen, zodat armoede afneemt, meer mensen een baan vinden, gezondheid verbetert, kinderen opgroeien met aandacht voor taal en iedereen gelijke kansen krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen