Rotary Venlo -Land van Gelre zet zich op ludieke wijze in voor Toon Hermanshuis.

Foto: nl.123rf.com

Venlo -05-07-2016 -Sormac Duckrace Venlo: racen met badeendjes voor het Toon Hermans Huis

Op 24 juli wordt de eerste editie van de Sormac Duckrace Venlo gehouden. De Passantenhaven aan de Maasboulevard kleurt deze dag knalgeel: duizenden badeenden worden te water gelaten om zo geld op te halen voor het Toon Hermans Huis. De Sormac Duckrace Venlo wordt georganiseerd door Rotary Venlo – Land van Gelre.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Sormac Duckrace Venlo een spannende badeendenrace over 100 meter door de Passentenhaven aan de Maasboulevard. Maar liefst circa 5.000 eendjes gaan in drie races met elkaar de strijd aan om prachtige prijzen, zoals een citytrip naar Londen, een fiets, 3-gangendiner, theatertickets of kunstwerk. Langs het parcours is horeca aanwezig voor eten en drinken. Ook wordt er gezorgd voor muziek en zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. “Duckrace Venlo belooft een gezellige familiemiddag te worden. Je kunt prijzen winnen door een lot te kopen. Kijken naar de spannende race en tegelijk iets doen voor het goede doel. Alle opbrengsten van de badeenden gaan namelijk naar het Toon Hermans Huis in Venlo,” zegt Margriet van Mierlo, voorzitter van Rotary Venlo – Land van Gelre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wie wil meedingen naar de prijzen kan voor 5 euro per stuk een lot kopen dat correspondeert met het nummer van één badeendje. De eenden leggen het parcours in de Passantenhaven af. De eerste eenden die over de finish komen, winnen een prijs voor de lothouder. Onder toeziend oog van een notaris worden de prijzen uitgereikt. De badeendjes zijn verkrijgbaar bij Tuincentrum Leurs en Plus Supermarkt Benders in Venlo en Blerick. Naast deze badeenden zijn er speciale, grote business-eenden te koop. Een aparte race met een select aantal eenden die voor 175 euro kunnen worden gekocht door bedrijven in Venlo en omgeving. Zij kunnen de badeend voorzien van een naam of reclame en/of op een ludieke wijze aankleden.

De Sormac Duckrace Venlo is gratis toegankelijk van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie over het programma, het wedstrijdreglement, de prijzen en de verkoop van de eendjes zie www.duckracevenlo.nl. Voor meer informatie over het Toon Hermans Huis Venlo zie www.toonhermanshuisvenlo.nl.

Voor meer informatie:
Duncan Oyevaar
Duck Race Venlo
T: +31 (0)6 5333 3303
E: [email protected]
W: www.duckracevenlo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen