Nog geen cadeau voor moederdag?Misschien is dit een goeie suggestie.

Foto: inna mazur

Beesel – 05-05-2016 – Op een zonnige dinsdagmiddag land ik in een tuin in Beesel.

Ik loop een labyrint eerst de hele weg links om en daarna omgekeerd. Zonder echt te beseffen wat de bedoeling is. Later in het gesprek komt de ware betekenis en diepgang hiervan ter sprake en wordt me veel duidelijk.

Zittend aan  koffie met aardbeienvlaai vraag ik me af:

“Waar ben ik beland en wat is de reden dat ik deze onderneemster heb uitgekozen tot onderneemster van de week? Het zal niet lang duren totdat ik de passie en compassie ontmoet, van waaruit Marjon haar centrum  Connecting Daughters leidt.

Want…………Wat heeft het centrum “Connecting Daughters” dan  te bieden?

Ik maak eerst wat nader kennis met Marjon Bovens, een sprankelende vrouw, die in haar centrum in Beesel de afgelopen 3 jaar heel wat te weeg heeft gebracht. Kwam dat dan zo maar aanwaaien?

DSC00718

Nou nee! Zeven jaar geleden besloot ze na een periode waarin ze weinig energie ervoer en de aanpak vanuit oude patronen niet meer werkte voor het eerst in haar leven  alleen op reis te gaan naar het Midden Oosten met alleen een retourvlucht en een overnachting op zak.

Ze ging op de bonnefooi met als gids haar  intuïtie en met de bedoeling om 14 dagen lang rond te reizen in Israel en Palestina. Dit werkte zo  inspirerend op haar dat zij nadien met een vrouwengroepen dezelfde pelgrimstocht heeft gemaakt. Elke avond spraken zij gedurende hun tocht met andere vrouwen die in de omgeving van hun overnachtingsplek woonden.

Soms rondom een kampvuur, soms bij vrouwen thuis. Ze spraken over hun verlangens, hun hoop op vrede en de rol die vrouwen hierin zouden kunnen nemen. De verhalen werden gedeeld op een wijze zoals dat vroeger ging; van mond tot mond, van moeder tot dochter en van schoot tot schoot.

DSC00739

Besproken werden de muren en grenzen die  mensen  in hun dagelijks leven tegen komen. Uiteindelijk kwamen ze al pratende uit bij de  ontdekking dat die muren en grenzen die we ervaren zich ook hebben vastgezet  in zichzelf en dat je door over deze muren en grenzen heen te kijken bij je eigen kracht kunt komen.

Verhalen vertellen is een van de manieren die Marjon heeft gekozen om te vertellen over de kracht van vrouwen , de rol die vrouwen kunnen nemen in de wereld van nu en de rol van mannen om hun te ondersteunen in dit proces. Ze noemt dit Gaia’s Labyrint , een rondreizend verhaal dat ondersteund wordt door muziek en beelden. Mythe en realiteit ontmoeten elkaar. Het is een verhaal over godinnen en draken, over licht en donker, over liefde en angst.

Waarschijnlijk is het boek “Godinnen in elke vrouw ” bekend bij veel lezers van dit artikel. Je kunt Marjon  als groep vrouwen of vrouwengroep ook bij je thuis uitnodigen en op deze wijze  meerder vrouwen kennis laten maken met Gaia’s Labyrint

Als je denkt dat het centrum van Marjon een zweverig centrum is heb je het mis;. Kijk eens op de website `Connecting Daughters`en je ziet dat er een vele mogelijkheden zijn.

DSC00734

Zo kun je er terecht voor lessen in meditatie, boksen,een combinatie van boksen en meditatie,gezond bewegen en labyrinth lopen. Marjon is van oorsprong Cesartherapeut en  heeft de kennis en ervaring die ze hierinheeft opgedaan samengebald in de les gezond bewegen.

DSC00737

Marjon biedt ook de  mogelijkheid voor retraite, varierend van een, drie tot vijf dagen. Zie verder de website http://www.connectingdaughters.com

De prachtige ligging van de boerderij met veel fruitbomen biedt de gelegenheid om  fruit te wecken en ook om aroma’s te maken van de diverse planten. Al deze producten worden door Marjon zelf samengesteld en ze gebruikt de aroma’s bij de massages die zij aan de diverse clienten geeft.

DSC00736

Dan de energetische stoel, ontwikkeld door Monique Timmers.Wat houdt die in? Kort gezegd;  De stoel helpt energetische blokkades te reguleren, Ziekte wordt gezien als een verstoring in de communicatie tussen de cellen met alle andere gevolgen van dien. De zieke cellen gedragen zich asociaal. Pas als zij weer de verbinding aangaan met de gezonde cellen, is heling mogelijk.

DSC00742

Begint het je als lezer al een beetje te duizelen. Marjon heeft zoveel te bieden dat  in een beperkt artikel als dit echt niet alle facetten van haar werk behandeld  en besproken kunnen worden.

En dan heb ik het labyrint nog niet uitlegd, waar ik aan het begin van dit artikel over sprak. Dat eeuwenoude symbool dat in vele culturen te vinden is. Dat pelgrimspad, dat symbool staat voor je weg die je langs verschillende omwentelingen leidt, naar je diepste kern. Door in stilte het labyrint te lopen kunt je antwoorden vinden op vragen die je bezighouden.

Hoe zou je in contact kunnen komen met al hetgene dat “Connecting Daughters” je te bieden heeft?

Ik zou het iederen gunnen om een les, een workshop of een verblijf te boeken in deze fantastiche  boerderij aan de Bussereindseweg 41 in Beesel. Spijt ga je zeker niet krijgen, want de rust die je vanaf de ingang van de praktijk tegemoet komt is onmiskenbaar en de hartelijkheid van de gastvrouw omringt je als een warme deken, die je als je deze plek al lang hebt verlaten nog steeds voelbaar is.

Het is toch een fantastisch cadeau om dit aan je vriendin,vrouw,  dochter, collega te geven.Of gewoon aan jezelf. In overleg met Marjon is er altijd wel een passende invulling aan dit geschenk te geven. Wat houdt je nog tegen? Dit is een keer iets voor jezelf en niet voor het gezin of het huishouden.

De agenda op de website laat enkele suggesties zien; zoals  op 15 mei dansen tussen de bloesem en op 22 mei een open dag.

Interview van Madeleine de Werd.

DSC00760

 

A

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen